21 de medalii la Campionatele Naționale de Sah ale Romaniei pentru Copii și Juniori pentru tinerii brașoveni legitimați la Clubul Dinamo București – Centrul Sportiv Brașov

Brașoveanca Bucur Denisa Andreea  a fost campioană absolută la categoria fete 20 de ani adjudecându-și toate cele 4 medalii de aur puse în joc.

Când ambiția, dorința de a face performanță și puterea de a te concentra pe ceea ce e cu adevărat important primează, rezultatele nu întârzie să apară. Astfel sportivii legitimați la Clubul Sportiv Dinamo București – Centrul Sportiv Brașov au obținut cele mai multe medalii, ocupând primul loc în clasamentul cluburilor din țară.

Competiția s-a desfăsurat în perioada 10-20 aprilie 2022 la Eforie Nord și au participat 470 de sportivi legitimați. La start și-au făcut apariția cei mai buni jucători ai României la juniori. Aceștia au concurat la categoriile de vârstă 8 ani, 10 ani, 12 ani, 14 ani, 16 ani, 18 ani si 20 ani, separat fete și băieți. 

După câte 9 runde la fiecare categorie (șah clasic, rapid șah, șah blitz și proba de dezlegari) sportivii legitimați la Clubul Sportiv Dinamo București – Centrul Sportiv Brașov, antrenaţi de Marele Maestru International Ciprian Nanu au obținut : 8 medalii de aur, 3 medalii de argint și 10 medalii de bronz, astfel :

Bucur Denisa Andreea  a fost campioană absolută la categoria tineret – Fete 20 de ani, cu 4 medalii de aur la toate probele de concurs;

Magold Filip : 2 medalii de aur la probele de șah blitz si dezlegări  și 2 medalii de bronz la șah clasic și rapid la B 14 ani;

Litcanu Tiana : medalie de aur la proba de dezlegări la F 12 ani;

Stan Luciana Gabriela : medalie de aur la șah rapid la F 18 ani;

Antal Hunor Zoltan :  medalie de argint la șah blitz si bronz la șah clasic B 18 ani;

Maria Lia Alexandra : medalie de argint la șah blasic la F 14 ani;

Anghel Maria : 2 medalii de bronz la șah clasic și dezlegări la categoria F 20 ani;

Matasaru Stephanie : medalie de argint la șah rapid și bronz la șah Blitz la F 18 ani;

Sida Flavia : medalie de bronz la șah blitz – F 12 ani;

Stepanencu Nicodim Cosmin : medalie de bronz la șah blitz B 18 ani.

Tinerii șahiști care și-au disputat în aceste zile supremația în competiția de la Eforie Nord au avut o surpriză din partea Federației Române de Șah. Au avut ocazia să îl întâlnească pe Gheorghe Hagi. După ce a făcut un tur al tuturor celor 44 de mese la care s-a jucat, Gheorghe Hagi a dat startul partidei dintre brașoveanca Luciana Gabriela Stan și Ema Obadă.

Medaliații la șah clasic, rapid și blitz vor beneficia de gratuitate în cadrul Campionatelor Naționale pentru copii și juniori, ediția 2023 – conform probei (șah clasic, rapid, blitz) în care au obținut medalia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.