23 de inculpaţi au fost condamnaţi definitiv pentru fapte de corupţie în luna septembrie (DNA)

În luna septembrie 2021, în dosarele de corupţie instrumentate de D.N.A. au fost condamnaţi 23 de inculpaţi prin 12 hotărâri judecătoreşti definitive, pentru infracţiuni de dare de mită, trafic de influenţă, fraudarea fondurilor europene, se arată într-un comunicat al D.N.A.

Printre cei condamnaţi definitiv se află persoane care, la data faptelor aveau funcţii de deputat, primar de municipiu, preşedinte şi membru în Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), precum şi un important om de afaceri.

Pedepsele dispuse de judecători faţă de cei 23 de inculpaţi variază între 11 ani şi 9 luni închisoare şi 11 luni închisoare cu suspendare.

Detalii se regăsesc pe pagina de Internet, la adresa www.pna.ro , secţiunea „Comunicate – hotărâri definitive de condamnare”.

Citeste și:  Persoanele fizice se pot înscrie de astăzi în prima etapă a Programului Rabla pentru Electrocasnice

Având în vedere că, în multe cazuri, între pronunţarea deciziilor, motivarea acestora şi transmiterea acestor decizii de către instanţele de judecată, în format electronic, se înregistrează o anumită diferenţă de timp, D.N.A. a decis publicarea unor informări cu privire la soluţiile de condamnare definitive, la momentul pronunţării acestora, sub formă de comunicate de presă.

În acest fel, D.N.A. răspunde cerinţei de informare a opiniei publice asupra întregului proces penal în cazuri de mare corupţie, inclusiv asupra finalităţii dosarelor trimise spre judecare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.