25.000.000 de lei, investite în 25 de microbuze „verzi” pentru elevii din judeţul Braşov

Cererea de finanțare întocmită de Consiliul Judeţean Braşov pentru proiectul „Achiziționarea de microbuze cu emisii reduse pentru transportul elevilor din județul Brașov” şi depusă în cadrul Programului privind îmbunătăţirea calităţii aerului şi reducerea cantităţii de emisii de gaze cu efect de seră, prin utilizarea pentru transportul elevilor a autovehiculelor mai puţin poluante de tipul microbuzelor electrice, hibride şi alimentate cu gaz natural comprimat, a fost aprobată în ședința Comitetului de Avizare al Administrației Fondului pentru Mediu (AFM) din 27 martie.

Contractul de finanțare a fost deja întocmit și este în procedură de semnare la autoritatea finanțatoare.

Potrivit prevederilor contractuale, AFM acordă beneficiarului o finanţare în valoare de 25.000.000 de lei pentru achiziţionarea unui număr de 25 microbuze dotate cu sisteme de propulsie „verzi”, fie ele electrice, hibride sau alimentate cu gaz natural comprimat, pe care administrația județeană le va aloca unităților de învățământ special din subordine și autorităților locale care au nevoie de sprijin pentru a acoperi nevoia de transport la nivelul şcolilor.

Citeste și:  Pensionara din Brașov sancționată pentru îngrijirea grădinii blocului prin plantarea de flori

Aşadar, prin intermediul proiectului „Achiziționarea de microbuze cu emisii reduse pentru transportul elevilor din județul Brașov”, Consiliul Judeţean va cumpăra 25 de vehicule hibrid, atât cu capacitatea de 16 locuri, cât şi de 22 de locuri, iar cinci dintre acestea urmează să fie destinate Centrului Școlar de Educație Incluzivă Brașov, Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă Brădet-Săcele, Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă Făgăraș, Școlii Profesionale Speciale Codlea şi Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Brașov.

Douăzeci de microbuze vor fi repartizate localităţilor din judeţ, în funcţie de necesităţile identificate de primari şi într-o ordine de priorităţi stabilită de Inspectoratul Şcolar Judeţean Braşov în urma unei analize bazate pe indicatori educaţionali.  

Citeste și:  Revoluția ocupării: Românii își redirecționează focusul către piața internă, scăzând dorința de emigrare

Termenul de implementare a contractului este de trei ani. În perioada imediat următoare, specialiştii executivului judeţean vor începe procedurile privind întocmirea documentaţiilor pentru lansarea achiziţiei.

Acest contract finanţat prin AFM vine să completeze proiectul „Microbuze verzi în şcolile din judeţul Braşov”, în baza căruia Consiliul Judeţean Braşov a accesat peste 35,9 milioane de lei pe Componenta C15 – Educaţie din PNRR, pentru achiziţia unui număr de 28 de microbuze şcolare electrice.

„O nouă reuşită pentru Consiliul Judeţean Braşov, o nouă finanţare nerambursabilă prin intermediul căreia investim cu grijă faţă de mediu, pentru a dota instituţiile şcolare cu microbuze moderne şi nepoluante! Sunt bucuros că avem posibilitatea să atragem nu doar fondurile nerambursabile din PNRR, ci şi alte resurse financiare prin intermediul cărora putem face investiţiile de care avem nevoie la nivelul comunităţilor locale. Elevii braşoveni merită să beneficieze de un transport modern asigurat prin intermediul microbuzelor «verzi»”, a menţionat preşedintele CJ Todorică-Constantin Şerban.

Citeste și:  Revoluție în muncă: Oportunități de angajare fără contract pentru tineri pe platformele de tip marketplace

Foto. Imagine cu caracter ilustrativ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.