25 martie: Ziua Poliţiei Române, aniversată de Buna Vestire

An de an, la data de 25 martie, este celebrată  Ziua Poliţiei Române. Alegerea acestei date este legată de simbolul creştin al Bunei Vestiri aflat pe primul steag al Marii Agii, simbol ce a fost preluat şi pe actualul drapel al Poliţiei Române.

Prin devotament şi profesionalism, poliţiştii își îndeplinesc cu onoare fiecare misiune, aplică legea cu integritate și îşi iubesc, înainte de orice, profesia, dedicându-i timp nesfârşit.

Poliţiştii, sunt acei oameni care au curajul să-şi pună oricând vieţile în pericol pentru a-şi proteja semenii.

În această zi festivă, unui polițist din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov i-a fost conferită placheta de onoare a Poliției Române, recompensă oferită polițiștilor care s-au evidențiat în mod deosebit în executarea misiunilor încredințate.

Totodată, 73 de ofițeri de poliție și 43 de agenți de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov au fost avansați la termen, în gradul profesional următor, iar pentru rezultate deosebite în activitatea profesională, 3 ofițeri de poliție și 12 agenți de poliție  brașoveni au fost avansați înainte de termen în gradul profesional următor.

La ceas aniversar, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Brașov adresează sincere mulțumiri fiecărui polițist din cadrul instituției,  pentru modul profesionist în care a înțeles să se achite de îndatoririle zilnice și pentru eforturile depuse în nobila profesie pe care a îmbrățișat-o.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.