27 de sancțiuni aplicate de polițiști pentru încălcarea normelor Covid

La data de 19 septembrie 2020, în intervalul orar 12.00-16.00, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice și Serviciul Rutier au organizat și desfășurat o acțiune pe raza municipiului Făgăraș, localitățile Beclean, Dridif, Voila, Perșani, Șercaia, Mândra, Comăna, Crihalma și Veneția din județul Brașov, care a vizat modul de respectare a măsurilor dispuse pe timpul stării de alertă în vederea prevenirii și combaterii efectelor pandemiei de COVID-19 și combaterea abaterilor săvârșite pe linie economică și rutieră.

Acțiunea s-a desfășurat în colaborare cu reprezentanți ai Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Brașov și Inspectoratului Teritorial de Muncă.

Cu ocazia activităților desfășurate au fost verificate 21 de societăți comerciale, au fost legitimate 38 de persoane și au fost controlate 10 vehicule.

Citeste și:  Lidl organizează a zecea ediție a campaniei de colectare a alimentelor, un gest de solidaritate pentru comunitățile defavorizate

În cadrul acțiunii au fost aplicate 27 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 59.000 lei, dintre acestea 16 sancțiuni contravenționale fiind aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, O.U.G. nr. 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale și O.G. 21/1992 privind protecția consumatorilor.

Totodată, a fost dispusă măsura confiscării unei sume de bani și retragerea de la comercializare a unor produse alimentare, în vederea continuării verificărilor.

De asemenea, 11 dintre cele 27 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, H.G. 69/2012 privind condițiile care trebuie îndeplinite de către operatorii de transport rutier, O.G. 37/2007 privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor auto și utilizarea aparatelor de înregistrare a activității acestora, O.G. 15/2002 și H.G. 1373/2008, fiind retrase 3 certificate de înmatriculare, ca urmare a constatării unor defecțiuni tehnice ale vehiculelor și a fost dispusă suspendarea dreptului de a utiliza autovehiculul pe o perioadă de 6 luni în cazul unui conducător auto, ce desfășura transport public de persoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.