27 de vagoane de lemn, confiscat de Garda Forestieră Brașov

Garda Forestieră Brașov, împreună cu Biroul Județean de Poliție Transporturi Covasna și cu IPJ Covasna, a identificat un transport de material lemnos compus din 41 vagoane, din care pentru un număr de 27 vagoane, transportatorul nu a pus la dispoziția organelor de control, documentele intracomunitare de transport.

În vederea identificării legalității transportului și a speciei materialului lemnos transportat, garnitura de tren a fost descărcată și măsurată în stația de destinație finală, în prezența organelor de control și a reprezentanților societății de destinație.

Din verificări și măsurători a reieșit că întreaga cantitate de materiale lemnoase din cele 27 de vagoane, respectiv 1352,22 mc este din specia molid, iar pentru fiecare vagon s-a emis un raport de măsurare cu cantitatea existentă. Transportul făcea obiectul unui import de materiale lemnoase ce provenea din Cehia.

Citeste și:  IMM-urile brașovene au un mediator în relația cu instituțiile statului

În urma acestei acțiuni, a fost aplicată 1 sancțiune contravențională în cuantum de 15.000 lei, iar întreaga cantitate de material lemnos a fost reținută în vederea confiscării și predată în custodie celei mai apropiate structuri silvice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.