29 aprilie – Ziua Veteranilor de Război

Anual, pe 29 aprilie, se sărbătoreşte Ziua Veteranilor de Război, instituită prin Hotărârea de Guvern nr. 1222/2007.

În toate garnizoanele din ţară au loc ceremonii militare şi religioase la monumentele dedicate eroilor din cel de-Al Doilea Război Mondial, adunări solemne ale asociaţiilor de veterani de război, spectacole şi activităţi de îngrijire a monumentelor şi cimitirelor eroilor.

Tot astăzi, reprezentanţi ai conducerii MApN vor avea o întâlnire informală, la Palatul Cercului Militar Naţional, cu veterani de război, elevi, studenţi şi cu militari-veterani ai teatrelor de operaţii.

În cadrul campaniei „Recunoştinţă veteranilor de război”, din seria manifestărilor dedicate „Zilei Veteranilor de Război”, au fost distribuite, între 26 şi 28 aprilie, pachete-cadou celor 1.748 veterani de război şi celor 43 de văduve de război de pe teritoriul României, precum şi celor patru veterani din Republica Moldova. Echipele de distribuire a cadourilor în ţară au fost constituite din personal al unităţilor militare, sprijiniţi de voluntari, membri ai asociaţiilor şi fundaţiilor neguvernamentale de profil, menţionează Ministerul Apărării.

Citeste și:  Unitățile de primire urgențe (UPU) vor fi dotate cu echipamente de telemedicină de ultimă generație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.