3.109 tichete sociale pentru mese calde vor fi distribuite de Prefectura Brașov

3.109 tichete sociale pe suport electronic pentru mese calde au sosit astăzi la sediului Instituției Prefectului – Județul Brașov, urmând a fi distribuite către primăriile din județ, care le vor înmâna destinatarilor finali: persoane cu vârsta de peste 75 de ani, cu venituri echivalente indemnizației sociale pentru pensionari, precum și persoane/familii fără adăpost.

Tichetul social pe suport electronic pentru mese calde este emis prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate, finanțat din Fondul de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane.
Coordonatorul Schemei naționale de sprijin pentru persoanele vârstnice și pentru persoanele fără adăpost (S.N.S.P.V.P.A.) prin acordarea de tichete sociale pe suport electronic pentru mese calde este Ministerul Fondurilor Europene, iar parteneri sunt Instituția Prefectului și autoritățile administrației publice locale.

Citeste și:  Grevă japoneză la Registrul Comerțului: Angajații cer salarii mai mari, spor de risc și suprasolicitare neuropsihică

Valoarea nominală a unui tichet social pe suport electronic pentru masă caldă pentru destinatarii finali în cadrul S.N.S.P.V.P.A. este de 180 de lei/lună. Tichetele sociale pe suport electronic pentru mese calde emise nu sunt transmisibile, putând fi utilizate doar de titular, nu permit efectuarea de operațiuni de retragere de numerar sau de preschimbare în numerar, pot fi utilizate doar pe teritoriul României, în termenul de valabilitate, și numai pentru achiziționarea serviciilor de servire a mesei calde pentru care au fost emise.

Tichetele sociale pe suport electronic pentru mese calde se alimentează lunar, exclusiv cu valoarea stabilită potrivit prevederilor OUG 115/2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.