3.500 de persoane au participat la liturghia de Paște organizată în centrul orașului Miercurea Ciuc



În fiecare an, de Paște, la Miercurea Ciuc, se ține tradiția sfințirii bucatelor în aer liber.Anul acesta 3.500 de persoane au participat la liturghia de Paște.

Cu ani în urmă, slujba de Paștele catolic se desfășura doar în fața Palatului Administrativ din Miercurea Ciuc, însă în acest an, pentru a putea participa mai multă lumea în condiții de siguranță, autoritățile au extins zona. Astfel, a fost blocată circulația pe două bulevarde din centru, scrie Agerpres.

Oamenii au venit cu coșuri pline cu bucatele pentru Paști la sfințit și s-au așezat în ordine, într-o zonă în formă de cruce care s-a întins pe doi kilometri. Autoritățile le-au cerut oamenilor să desemneze o singură persoană din familie care să participe la ceremonial.

Slujba a fost transmisă și online. „Acest moment e unul plin de bucurie, de eliberare spirituală că putem fi aici, împreună. Iisus a spus: «Unde doi sau trei oameni se aduna în numele meu, acolo sunt şi Eu». Aici suntem mai multe mii. Ne rugăm ca bunul Dumnezeu să pună capăt acestei pandemii şi ca traiul în această ţară să se îmbunătăţească. Vă dorim Sărbători Pascale binecuvântate tuturor”, a spus preotul Darvas-Kozma József care a condus ritualul.

Citeste și:  Festivalul Filmului European ajunge în luna mai la Brașov

Foto: Magyarország Főkonzulátusa Csíkszereda

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.