300 de studenți și-au prezentat lucrările în fața reprezentanților companiilor, la AFCO 2021

Cel mai mare eveniment din Brașov unde studenții Universității Transilvania din Brașov își prezintă proiectele în fața companiilor, a avut loc marți, la Aula Universității.

La ediția din acest an care a avut loc într-un cadru mai restrâns, fără prezența publicului, aproximativ 300 de studenți și-au prezentat lucrările în fața reprezentanților companiilor. În total, 15 firme au răspuns invitației de a participa la AFCO 2021.

Studenții au avut ocazia să-și prezinte lucrările de diplomă sau proiectele de grup, pe un poster A1, astfel încât să convingă atât reprezentanții companiilor multinaționale, cât și juriul conferinței că propriul proiect merită să fie declarat câștigător.

Mai mult, studenții au avut ocazia să participe la interviuri și discuții cu reprezentanții companiilor, astfel că acest eveniment este pentru mulți o rampă de lansare pentru viitoarea carieră. În egală măsură, și companiile au luat pulsul actualei generații și au aflat care sunt interesele de cercetare ale studenților.

Citeste și:  Bookisit ajunge la Brașov! Primul târg de carte second-hand pentru toată familia, pe 27 aprilie, la Centrul Cultural Apollonia 

Tinerii și-au prezentat lucrările în cadrul celor 11 secțiuni, grupate pe domenii. Dintre acestea, două au fost dedicate proiectelor de echipă și doctoranzilor.

Proiectul „Automotive HMI Display” al studentului Niculcea Mircea Andrei, și proiectul „Obstacole psihologice în căutarea ajutorului de specialitate la persoanele de genul masculin” al studentei Iulia Grabovski, sunt cele două lucrări câștigătoare ale marilor premilor speciale Absolvenții în fața companiilor – AFCO 2021. Dintre multele proiecte înscrise în acest an, cele două lucrări ale studenților de la Facultatea de Inginerie electrică și Știința calculatoarelor și de la Facultatea de Psihologie și Științele educației sunt cele care au atras cel mai mult atenția juriului. 

Citeste și:  Începe cea de-a III-a ediție Orchestra's Conductor Competition

Pe lângă acestea, au mai fost premiate alte 25 proiecte, fiecare declarate câștigătoare la secțiunea în care au fost înscrise.

Lista tuturor proiectelor și a secțiunilor poate fi consultată aici: https://afco.unitbv.ro/lucrari-inscrise

Premiile au constat în trotinete electrice, ceasuri smart, tricouri și alte mici surprize pentru studenți.

Partenerul principal din acest an al evenimentului Absolvenții în fața companiilor a fost OTP Bank.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.