35 de brașoveni prinși consumând alcool pe domeniul public, amendați cu 12.600 de lei

35 de cetățeni, surprinși în ultimele două săptămâni de polițiștii locali în timp ce consumau alcool pe domeniul public. Cei mai mulți dintre ei, în parcuri și în locurile de joacă pentru copii. Sancțiunile au fost în cuantum de 12.600 de lei.

În urma activităților curente de menținere a ordinii și liniștii publice, a unui mediu civilizat și curat în Brașov, incluzând monitorizarea parcurilor, zonelor verzi dintre blocuri și a locurilor de joacă pentru copii – spații preferate de consumatorii licorii lui Bachus – agenții au aplicat în ultimele două săptămâni aproape o sută de sancțiuni, în baza legii 61/1991, din care 35 pentru consum de alcool pe domeniul public.

Citeste și:  Brașovul poate să fie primul oraș mare din România care să folosească pe scară largă geotermia

În prioada amintită au fost penalizate, cu amenzi în valoare totală de 38.500 de lei, persoanele depistate că au încălcat normele de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, potrivit normativului amintit. În unele cazuri, polițiștii locali au acționat în urma sesizărilor venite din partea cetățenilor deranjați de scandalurile și atmosfera zgomotoasă produse de petrecăreți, în fața blocurilor, în parcuri sau în centrul orașului.

Menționăm că, de la începutul acestui an, pe Legea 61/1991, au fost sancționate 1364 de persoane (valoarea amenzilor: 612.610 lei), din care 392 pentru consum de alcool pe domeniul public (valoare amenzi: 92.380 de lei). Cei mai mulți dintre aceștia – 313 – au fost brașoveni.

Citeste și:  ANPC va monitoriza activitatea operatorilor economici din zonele turistice de 1 Mai și de Paște

Reamintim, consumul de băuturi alcoolice în locuri publice, altele decât cele autorizate, este strict interzis, iar nerespectarea acestei prevederi legale constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 100 de lei la 500 de lei, potrivit Legii nr. 61/1991, republicată.

Pentru sesizări, poate fi apelat dispeceratul Poliției Locale Brașov, la numărul de telefon 0268 954.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.