4 noi stații de încărcare a mașinilor electrice, montate la Brașov

Astăzi au fost montate primele 4 stații de încărcare a mașinilor electrice pe locurile dedicate pentru aceste autoturisme pe str. Nicolae Iorga. Acestea fac parte din pachetul de 19 stații pe care Municipalitatea și-a propus să le amplaseze în următoarele luni în municipiul Brașov. Valoarea acestei investiții este de 423.114,26 lei fără TVA, fonduri de la bugetul local. Pentru următoarele 15 stații fondurile sunt asigurate printr-o finanțare nerambursabilă de la Agenția Fondului pentru Mediu, în valoare de aproape 3 milioane de lei.

,,Astăzi am montat primele 4 stații din pachetul de 19 care vor fi montate în tot municipiul Brașov. Am început cu cele de pe Nicolae Iorga, vom continua și în celelalte cartiere, astfel încât deținătorii de mașini electrice să le poată încărca oriunde în Brașov. Ei vor avea la dispoziție locuri de parcare special amenajate pentru acest tip de autoturisme, iar încărcarea va fi gratuită. De această infrastructură vor putea beneficia și proprietarii de taxiuri electrice, mai ales că anul viitor vom ajunge ca 30% din aceste mașini să fie ecologice. Noi ne-am stabilit un parcurs, prevăzut în Planul de Mobilitate, în cel privind calitatea aerului și prin harta de zgomot, prin care vom reforma tot ceea ce înseamnă circulație în Brașov, astfel încât să avem un oraș cât mai puțin poluat, cu energie verde, și foarte dotat din acest punct de vedere“, a declarat reprezentantul Primăriei Brașov.

Citeste și:  România a început exportul de gaze către Republica Moldova

Reprezentantul firmei Flash Lighting, George Zaharia, a prezentat modul de funcționare a acestor stații de încărcare a mașinilor electrice: ,,Prima stație este una de încărcare foarte rapidă, de 50 de KW, care poate încărca, în paralel, două mașini. Timpul necesar pentru o încărcare completă este de 40 de minute. Celelalte sunt stații cu încărcare de 22 de KW care, în funcție de producătorul mașinii, poate încărca complet un autoturism în 4-6 ore. Sistemul  montat în această parcare mai conține și alte elemente, o cameră video, cu analiză, care detectează când parchează cineva, mișcarea oamenilor sau a obiectelor din zonă, sistemul fiind integrat în dispeceratul de monitorizare video al primăriei. A fost montat și un senzor pentru sistemul de iluminat public, care va menține nivelul de luminozitate la 30%, până în momentul în care cineva parchează și se duce să își conecteze mașina la sistemul de încărcare, după ce pleacă, acest nivel revine la nivelul economic. Nu în ultimul rând fiecare loc de parcare va fi dotat cu un senzor care va informa când locul de parcare este liber sau ocupat. În următoarele zile vor fi finalizate și configurările în postul trafo și conectarea la rețea, după care vor deveni operabile”.            

Citeste și:  Avocatul31, unul dintre cei mai cunoscuți traducători de subtitrări din România, a murit

Stații de încărcare

4 stații de încărcare a autoturismelor electrice.

Localizare:

– strada Nicolae Iorga – 4 locuri de parcare.

Valoare investiției: 423.114,26 lei fără TVA, fonduri din bugetul local.

Contractant: Asocierea dintre SC Flash Lighting Services SA și SC Ago Project Engineering SRL,

Componentele sistemului achiziționat

Componentele sistemului sunt:

– o stație de încărcare rapidă 50KW DC + 22 KW AC (două docuri de încărcare);

– trei stații de încărcare 22 KW AC;

– supraveghere video – cameră cu sistem cu analiză video dedicată locurilor de parcare, cu sistem de senzori pentru detecția gradului de ocupare a locurilor;

– sisteme de control ale iluminatului public prin realizare de iluminat adaptiv;

– integrare cu sistemul de telegestiune a iluminatului public existent la nivelul municipiului Brașov;

– aplicații software aferente fiecărui echipament hardware.

Locurile de parcare vor fi destinate exclusiv încărcării vehiculelor electrice, vor fi marcate cu culoarea verde și dotate cu panou de informare și instrucțiuni de folosire.

Stațiile de încărcare vor permite integrarea unui sistem de plată pentru încărcare (online, prin intermediul unei platforme/aplicații cu card bancar, sau pre-pay, sms etc).

Citeste și:  DRDP Brașov: Starea drumurilor naționale în Regiunea Centru

Stație de încărcare tip 1: 1 bucată cu sisteme de încărcare rapidă 50KW DC + 22 KW AC. Poate încărca simultan AC (curent alternativ) si DC (curent continuu).

Stație de încărcare tip 2: 3 bucăți cu sisteme de de încărcare 22 KW AC.

Sistem de supraveghere video: Camera video trebuie să permită supravegherea generală a locului unde va fi instalată, având funcții de analiză video pe baza imaginilor înregistrate, care să evidențieze parcarea ilegală a altor mașini pe locurile dedicate mașinilor electrice.

Aplicația instalată va urmări obiecte în mișcare, cum ar fi persoane și vehicule, și va semnala staționarea în parcare pentru o perioadă prea lungă de timp. Aplicația video, care rulează pe o cameră de rețea, poate ajuta la prevenirea infracțiunilor precum vandalismul și a contravențiilor rutiere.

Fluxul video va fi integrat în sistemul de supraveghere video existent la nivelul municipiului Brașov.

Sistem detecție disponibilitate parcare. În dreptul fiecărui loc de parcare se va monta un senzor wireless care detectează dacă locul este ocupat (există un vehicul parcat) sau nu. .

Pe baza analizei făcute de către o aplicație software, se vor afișa informații cu privire la statusul locurilor de parcare individuale (liber/ocupat).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.