400 de dispariții de minori numai din 1 septembrie până în prezent

Chestorul Liviu Vasilescu, șeful Poliției Române, a declarat că sute de copii au dispărut de acasă, de la 1 septembrie. Multe dintre plecări au fost voluntare, iar majoritatea dispăruților au fost găsiți în doar câteva ore.

„400 de copii au dispărut doar de la începutul acestei luni. Și vă dau un exemplu. Duminică seara, la Buzău, 11 minori dintr-un centru de plasament au plecat după ce pedagogul le-a luat telefonul. S-au supărat. A trebuit să-i căutăm și i-am găsit. A fost și cazul fetiței din București care, pe 18 septembrie, a plecat din casa bunicului cu o sumă mare de bani. Și pe ea am găsit-o acum câteva ore în Brașov”, a declarat chestorul Liviu Vasilescu. 

Citeste și:  Noutate pe piața muncii: persoanele fizice pot angaja și plăti legal personal pentru activitățile casnice. Prestatorii beneficiază de drepturi pe care le au și angajații

La o simplă căutare pe pagina web a Poliției Capitalei, la secțiunea „copii dispăruți”, creată separat de secțiunea „persoane dispărute”, se regăsesc circa 80 de minori declarați dispăruți.

Ca un detaliu remarcabil, printre aceștia se află și Alexandra Măceșanu din Dobrosloveni (jud. Olt), considerată în continuare dispărută, în ciuda faptului că Gheorghe Dincă din Caracal a declarat că ar fi omorât-o, expertiza genetică dovedind chiar prezența ADN-ului victimei în rămășițele din gospodăria inculpatului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.