446 de persoane depistate în România în baza unor semnalări prin Sistemul Informatic Schengen

Poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat, în perioada 20 – 26 ianuarie, 617 persoane, 42 de autovehicule şi 37 de documente ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen – SIS.

Potrivit unui comunicat al IGPR transmis duminică Agerpres, au fost localizate, pe teritoriul ţării noastre, 446 de persoane care fac obiectul unor semnalări în SIS, în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Poliţiştii români au pus în aplicare 12 mandate europene de arestare, fiind depistate 99 de persoane semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau şederii pe teritoriul Schengen, 207 persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi opt persoane care erau semnalate ca dispărute.

Citeste și:  Recitalul vocal-instrumental „Classic Meets Musical”, vineri, în Foaierul Operei Brașov

De asemenea, de pe teritoriul României, au fost ridicate 22 de documente şi au fost găsite 34 de autovehicule şi trei plăcuţe de înmatriculare ce erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.

Totodată, 171 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE.

Dintre acestea, 16 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 23 erau semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau şederii pe teritoriul Schengen, alte 22 erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar patru erau semnalate dispărute de autorităţile române.

Citeste și:  7 din 10 angajați nu știu care ar trebui să fie salariul lor în funcție de experiență și competențe, dar 91% au ca principală așteptare să fie plătiți corect

IGPR precizează că partenerii străini au identificat pe teritoriul lor opt autovehicule şi 15 documente căutate de autorităţile române, în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale. 

Sursa, Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.