45 de tone de deșeuri de echipamente electrice și electronice, colectate în cadrul campaniei ‘Brașovul Reciclează’

Peste 1.800 de brașoveni au predat, în mod responsabil, deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) în cadrul campaniei ,,Brașovul Reciclează”, care s-a derulat în perioada 19 – 20 septembrie, organizată de Asociația ECOTIC în parteneriat cu Primăria Municipiului Brașov şi Eco Civica Center. Aproximativ 1.300 de cetățeni au predat aceste deșeuri la cele 16 puncte de colectare, iar alți 500 au solicitat ridicarea deșeurilor de la domiciliu, fiind vorba de deșeuri voluminoase. Cantitatea colectată în cele două zile a fost de 35 de tone, la care se adaugă DEEE-urile ridicate de la domiciliu, astfel că la finalul acestei campanii se va ajunge la aproximativ 47 de tone.

Citeste și:  Librăria Șt. O. Iosif își redeschide porțile în Brașov: la orice achiziție, veți primi o carte cadou!


„Se pare că îndemnul nostru pentru brașoveni „Fii la tine-n țară la fel ca afară” cu privire la predarea corectă a deșeurilor de echipamente electrice și electronice a fost unul cu succes, iar brașovenii au dat dovadă că le pasă de protejarea mediului și sunt conștienți că acțiunile fiecăruia dintre noi va influența, în bine sau în rău, viitorul nostru și al copiilor noștri. În cazul DEEE-urilor trebuie să fim conștienți că riscurile sunt și mai mari, pentru că acestea conțin o serie de materiale și substanțe care sunt foarte poluante. Îi felicit pe toți brașovenii care au participat la această campanie, iar cei care doresc să predea aceste echipamente o pot face în continuare la centrul permanent de pe str. Carpaților”, a declarat reprezentantul Primăriei Brașov.

Citeste și:  7 din 10 angajatori vor oferi angajaților beneficii cu ocazia sărbătorilor pascale. Primele în bani, voucherele cadou și coșurile cu produse de sezon se află în vârful listei

Începând cu 1 februarie funcționează Centrul de colectare Eco Civica Center din Str. Carpaților nr. 60, unitatea 71, Parcul Industrial Metrom, de luni până vineri între 9:00 si 17:00. Totodată, DEEE-urile mari și voluminoase vor fi preluate de la domiciliu sau de la sediul firmei în mod gratuit, apelând numerele de telefon 0742 400 404 / 0756 200 201 (de luni până duminică, între orele 9.00 – 18.00), de către Eco Civica Center, partener ECOTIC.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.