6,59 milioane de lei pentru bugetul Spitalului de Copii Brașov

În acest an, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Braşov a primit o alocare din bugetul judeţean mai mare cu aproximativ un milion de lei faţă de cea din anul precedent şi, totodată, de şase ori mai mare decât cea aferntă anului 2016.

Este vorba despre suma totală de 6.587.000 lei, din care 3.432.000 lei sunt alocate pentru cheltuielile de capital care includ achiziţii de aparatură medicală, dotări IT şi realizarea documentelor de proiectare pentru viitoare investiţii, 2.956.000 lei reprezintă contravaloarea reparaţiilor curente necesare în acest an, 114.000 lei sunt stimulentele salariale de care beneficiază personalul medical şi 85.000 lei sunt destinate taxelor de acreditare.

Adrian-Ioan Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov, a făcut ieri o vizită la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii, unde a discutat cu directorul medical, dr. Liviu Muntean, despre proiectele investiţionale care vor fi implementate în acest an.

„Sunt foarte multe proiecte la care începem de pe acum să punem bazele. Unele dintre ele vor fi derulate cu fonduri europene, iar pe altele le vom finanţa din bugetul judeţean. Ne propunem să construim o secţie de boli infecţioase în cadrul spitalului şi dorim să finalizăm partea de radiologie, astfel încât să putem spune că întregul spital este reabilitat total. Vom achiziţiona un computer tomograf şi vom sprijini instituţia medicală cu tot ceea ce este necesar pentru buna ei funcţionare. Vom face în aşa fel încât să găsim surse de finanţare şi să aplicăm pe diversele opţiune care vor apărea în perioada următoare, dar pentru aceasta va trebui să avem proiecte realizate. La nivelul Consiliului Judeţean a existat o grijă constantă pentru toate unităţile medicale din subordinea noastră şi putem spune că astăzi, activitatea în unităţile medicale ale judeţului Braşov este într-o continuă modernizare. Facem toate eforturile pentru a face reparaţiile necesare şi a cumpăra echipamente noi, care să vină în sprijinul investigării şi tratării pacienţilor”, a precizat preşedintele CJ Braşov.  

Citeste și:  BAT: Toleranță zero față de comercializarea produselor cu tutun și a țigărilor electronice către minori

Dr. Liviu Muntean, directorul medical al Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Braşov, a precizat că primele investiţii care se vor realiza în acest an vor fi renovarea integrală a secţiei de radiologie şi imagistică medicală şi dotarea ei cu un computer tomograf.

„Planurile pentru viitorul apropiat constau în realizarea unei staţii de neutralizare a deşeurilor spitalului şi, cel mai important, construcţia unui corp nou de clădire în care să putem izola pacienţii cu diverse afecţiuni infecţioase, unde vom avea şi cel puţin 5 paturi de anestezie şi terapie intensivă. Vom realiza o clădire de sine stătătoare, cu subsol, parter şi două niveluri, pentru care am demarat realizarea Studiului de fezabilitate”, a precizat directorul medical.

Citeste și:  Compania Fly Lili a anunţat primele destinaţii pe care le va opera pe Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav

Aşadar, pe lista de investiţii aprobată de Consiliul Județean pentru Spitalul Clinic de Copii, cea mai importantă achiziție care urmează să fie făcută este computerul tomograf (estimat la 2,2 milioane de lei), primul echipament de acest gen care ajunge în dotarea spitalului.

Alte dotări amintite de conducerea spitalului sunt un echipament de neutralizare a deşeurilor rezultate din activitatea medicală, o servoscară pentru persoanele cu dizabilităţi, un soft pentru preparare citostatice și o licenţă pentru firewall.

La capitolul studii și proiecte, în acest an sunt planificate următoarele documentații: Studiul de fezabilitate pentru clădire spital pediatrie boli infecţioase – izolator şi ATI, a cărui realizare a început, actualizarea Documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţie (DALI) privind modernizarea, reabilitarea şi echiparea infrastructurii serviciilor de sănătate din cadrul spitalului, întocmirea proiectului pentru instalaţie hidranţi interiori, rezervă şi grup de pompe, instalaţie de detecţie, instalaţie electrică, de iluminat de siguranţă, instalație de încălzire centrală, gaze naturale şi racord la apă, precum și întocmirea studiului de oportunitate şi a planului urbanistic zonal.

Citeste și:  Octavian Ciovică și 'Dodo Pițigoi' s-au impus în Trofeul Râșnov powered by Pro-X, prima etapă de Masters a sezonului

Reamintim faptul că alocările bugetare pe care Consiliul Județean le-a prevăzut pentru acest spital au crescut substanţial de la un an la altul.

Dacă în anul 2016 a fost alocată suma de 1.130.550 lei, în 2017 aceasta a ajuns la 1.311.350 lei, în 2018 a crescut la 2.724.820 lei, un an mai târziu sumele au atins valoarea de 4.196.500 lei, pentru ca în 2020 bugetul alocat de administrația județeană Spitalului de Copii să fie de 5.533.530 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.