68 de șoferi sancționați pentru depășirea vitezei

În data de 06 august 2021, polițiști rutieri și de ordine publică cu aviz de poliție rutieră au organizat și desfășurat acțiuni pe raza întregului județ Brașov, ce au avut ca scop asigurarea unui climat optim de siguranță rutieră pe drumurile publice.

Astfel, ieri, 06 august 2021, polițiștii au aplicat pentru abaterile constatate 160 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Dintre cele 160 de sancțiuni contravenționale, 68 sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză,  26 pentru nerespectarea prevederilor privind portul centurii de siguranță și 66 sancțiuni contravenționale pentru săvârșirea altor abateri la regimul rutier.

Citeste și:  Marșul bicicliștilor revine pe străzile Brașovului!

Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de aproximativ 28.800 lei.

De asemenea, în cadrul activităților desfășurate a fost constatată 1 infracțiune la regimul rutier, respectiv, conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive, fiind întocmit dosar penal, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

Totodată, polițiștii au reținut 11 permise de conducere și 9 certificate de înmatriculare.

  • La data de 07 august 2021, în intervalul orar 07.00 – 12.30, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Brașov, împreună cu polițiști din cadrul Poliției Municipiului Brașov – Biroulu Rutier Brașov, Poliției Stațiunii Râșnov și Poliția Stațiunii Bran, au organizat și desfășurat o acțiune pe raza de competență, ce a avut ca scop depistarea și sancționarea conducătorilor auto care conduc vehicule sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive și depistarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule, care nu respectă regimul legal de viteză, precum și pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.
Citeste și:  Târgurile volante din Brașov, programate în acest weekend, anulate din cauza vremii nefavorabile

În cadrul activităților desfășurate au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare și Legii nr. 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terților prin accidente de vehicule și tramvaie, în valoare totală de peste 15.000 lei.  

Totodată, au fost constatate 4 infracțiuni la regimul rutier, respectiv 1 infracțiune privind conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și 3 infracțiuni privindconducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive, fiind întocmite dosare penale, instrumentate sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

Citeste și:  Restaurantul Panoramic va renăște: ANA TELEFERIC Brașov promite o transformare spectaculoasă a simbolului orașului de pe Tâmpa

De asemenea, polițiștii brașoveni au reținut 14 permise de conducere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.