70 de amenzi, pentru încălcarea normelor Covid

Activitățile ample de verificare, în sistem integrat, au continuat în cursul zilei de 01 august 2020, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii virusului SARS-CoV-2, în zonele aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, supermarketuri, terase și cluburi în aer liber situate pe raza județului Brașov.

Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, polițiști locali, reprezentanți ai Ministerului Muncii, Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov, Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor din județul Brașov, Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Brașov, au desfășurat activități de verificare cu efective mărite, printre prioritățile echipelor de verificare aflându-se și mijloacele de transport în comun.

Citeste și:  Romfilatelia alături de Agerpres la aniversarea celor 135 de ani de existență

Efectivele angrenate în activități au verificat 134 societăți comerciale și persoane fizice autorizate pe linia respectării măsurilor impuse în perioada stării de alertă.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 70 de sancțiuni contravenționale.

Dintre acestea, 15 sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020, respectiv nerespectarea de către persoanele fizice a prevederilor privind participarea la activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții/restricții, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și 2 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 53/2003.

De asemenea, dintre cele 70 de sancțiuni contravenționale, au fost aplicate 33 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002 R privind circulația pe drumurile publice, 8 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, 6 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor O.G. nr. 21/1992 privind protecția consumatorilor, 4 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor O.G. nr. 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, 1 pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 97/2005 privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români și 1 pentru nerespectarea prevederilor H.G. 553/2020.

Citeste și:  Noaptea ca ziua la Complexul Sportiv Carpați din Brașov! Se montează stâlpii de nocturnă

Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de aproximativ 53.900 lei.

Pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul SARS-CoV-2, precauția, evitarea creării de aglomerații și a deplasărilor inutile, dezinfectarea/igienizarea frecventă a mâinilor, purtarea mijloacelor de protecție individuală sunt măsuri esențiale de respectat de către fiecare dintre noi.

Siguranța și sănătatea cetățenilor reprezintă priorități pentru toate instituțiile cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că, activitățile de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă vor avea caracter permanent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.