8 august, Ziua Internaţională a Pisicii

8 august, Ziua Internaţională a Pisicii este celebrată, din anul 2002, la inţiativa International Fund for Animal Welfare (IFAW) şi a altor organizaţii care se ocupă de drepturile animalelor.

În această zi, multe adăposturi pentru animale ţin cursuri despre felul cum trebuie îngrijite micile feline şi încurajează oamenii să adopte o pisicuţă, căci interacţiunea cu aceste minunate animale de companie reduce stresul, alungă singurătatea şi îmbunătăţeşte starea generală de sănătate.

Cercetările arată că micile animale nu sunt doar buni companioni, ci şi ajută la tratarea şi vindecarea diferitelor boli, chiar şi acolo unde medicina dă greş.

Se estimează că 500 de milioane de pisici se plimbă în grădinile vecinilor din întreaga lume, ceea ce înseamnă că aproape fiecare familie extinsă are o persoană care are mai mulți pisoi, indiferent de țară sau de climă. Iar acest lucru este minunat, deoarece s-a demonstrat că deținerea unei pisici îmbunătățește sănătatea mentală și ameliorează stresul, anxietatea și depresia. Așa că, atunci când afară plouă și nu aveți pe cineva cu care să vă îmbrățișați, orice pisică neagră, roșcată, persană, siameză, bengaleză, de păr scurt, Munchkin, balineză, RagaMuffin sau orice pisică, indiferent de rasă sau dimensiuni, este de ajuns.

Lucruri fascinante despre pisici pe înțelesul copiilor: 

  • Din punct de vedere al dezvoltării, primul an de viață al unei pisici este egal cu primii 15 ani de viață ai unui om. După al doilea an, o pisică are 25 de ani în ani umani. Iar după aceea, fiecare an din viața unei pisici este egal cu aproximativ 7 ani umani. 
  • Pisicile își pot roti urechile la 180 de grade. Auzul unei pisici este de cel puțin cinci ori mai ascuțit decât cel al unui persoane adulte.
  • În cea mai mare rasă de pisici, masculul mediu cântărește aproximativ 20 de kilograme. 
  • Pisicile domestice își petrec aproximativ 70% din zi dormind. Iar 15 la sută din zi se îngrijesc. 
  • O pisică nu poate vedea direct sub nasul său. 
  • Majoritatea pisicilor nu au gene. 
  • Pisicile au cinci degete la fiecare lăbuță din față, dar numai patru la cele din spate. Nu este neobișnuit, totuși, ca pisicile să aibă degete în plus. Cele mai multe degete identificate la o pisică au fost 32 – opt pe fiecare laba piciorului! 
  • Mieunatul nu este un limbaj înnăscut al pisicilor – ele le-au dezvoltat pentru a vorbi cu noi! 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.