8 ore de povești pentru copii, online, într-un Maraton de lectură (Brașov)

Ziua Internațională a Copilului este, în fiecare an, de 1 Iunie, prilej de sărbătoare pentru cei mici, dar și pentru cei care îi iubesc, ocrotesc și le educă mintea și sufletul. „Povestea omului de zăpadă”, „Ali Baba și cei 40 de hoți”, „Pinocchio”, dar și povești scrise recent, vor putea fi ascultate pe îndelete de copii, astăzi – 3 iunie, online, începând cu ora 10:00.

,,Și cadrele didactice sunt invitate știind că cei mici vor fi la școală. Și atunci, în timpul orelor, cum cred și cum pot doamnele de cuviință, să acceseze pe pagina de Facebook ”Maratonul de Povești”. Zece minute sau o oră ne pot vizualiza în timpul orelor’‘. a explicat pentru Radio România Brașov FM, reprezentantul Centrului de excelenţă pentru copii şi tineret al Bibliotecii Judeţene „George Bariţiu” Braşov, Melania Butnariu.

Citeste și:  Elevii din Ploiești blocați în gara din Buda în timpul călătoriei către Brașov în „Săptămâna Verde”

În 2021 se împlinesc 71 de ani de când această zi se sărbătorește și în România și este cel mai frumos timp dăruit copiilor noștri de părinți, bunici, dar și de noi, bibliotecarii. 71 de bibliotecari din 22 de județe ale României și 14 raioane din Republica Moldova vor sărbători altfel această zi, citindu-le celor mici și celor mari povești frumoase, într-un Maraton de lectură, timp de 8 ore.

Evenimentul se va transmite LIVE, pe Facebook, joi, 3 iunie 2021, începând cu ora 10.00. Pentru a vă conecta la Maratonul de povești, trebuie doar să dați like Paginii proiectului „Maratonul de povești” și să vă alăturați nouă: https://www.facebook.com/Maratonuldepovesti/

Citeste și:  Ilie Năstase vine la Brașov pentru premiera documentarului NASTY! Astăzi, la Cinema One și Cinema City

În cea mai frumoasă zi din an, în care sărbătorim copilăria, ne dorim să (re)descoperim farmecul poveștilor citite împreună cu voce tare, să descrețim frunțile și sufletele și să fim mai aproape de toți cei care iubesc poveștile, bibliotecile și, de ce nu, pe bibliotecarii inimoși.

Proiectul se desfășoară cu susținerea partenerilor: Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR), Asociația Bibliotecarilor din România, Asociația Bibliotecarilor din Republica Moldova și Centrul de Excelență pentru copii și tineret al Bibliotecii Județene „G. Barițiu” Brașov.

Biblioteca Municipală Carei a fost selectată să participe la „Maratonul de povești” prin secția de copii reprezentată de bibl. Nicoleta Latiș care va citi online povestea „Degețica” de H. Ch. Andersen.

Citeste și:  Bursa Locurilor de Muncă Brașov revine pe 17 mai, la Casa Armatei

Persoană de contact: Melania Luana Butnariu, Biblioteca Județeană „George Barițiu” Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.