80 de ani de la înființarea Detașamentului de Pompieri Făgăraș

Astăzi, 1 aprilie 2020, se împlinesc 80 de ani de la înființarea Detașamentului de Pompieri Făgăraș.
Detașamentul de pompieri Făgăraș are cel mai mare raion de intervenție dintre toate subunitătile Inspectoratului pentru Situații de Urgența Brasov. În raionul subunitații se regasesc importante obiective turistice dar și economice din Țara Făgărasului.

In primele 3 luni ale acestui an, Detasamentul de pompieri Făgăraș a intervenit la 341 situatii de urgență.

Amintim că în subunitatea de pompieri din Făgăraş se află şi un poligon de antrenament in care salvatorii din toată ţara studiază dezvoltarea incendiilor în timp real și unde se pregătesc pentru stabilirea tacticii de intervenție care trebuie adoptată în funcție de dezvoltarea incendiilor.

Citeste și:  Astăzi "se da stingerea"! Municipiul Brașov se alătură celor peste 8.000 de orașe din întreaga lume care vor participa la "Ora Pământului"

Antrenamentele realizate în acest poligon au ca scop dezvoltarea si perfectionarea aptitudinilor specifice ale pompierilor, necesare îndeplinirii acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă

Totodată, în luna aprilie se va operaționaliza un punct de lucru în localitatea Homorod, care va aparține de Detașamentul de pompieri Făgăraș, cu scopul de a reduce timpul de raspuns la intervențiile din acestă parte a județului.

La multi ani colegilor de la Făgăraș si misiuni cât mai ușoare !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.