80 de elevi vor participa la un concurs de robotică, la Râşnov

80 de elevi vor participa la un concurs de robotică, la Râşnov! Stațiunea turistică Râșnov va găzdui în iunie primul concurs de robotică deschis să primească în Hackathon 80 de copii, iar în plan este și inițierea unui program pilot de școală în cinematograf. Inițiatorul activităților este Mihai Dragomir, coordonatorul Festivalului de Film și Istorii Râșnov, care a explicat pentru Edupedu.ro cum s-a rostogolit investiția inițială făcută de primărie în educație.

Robo Hackathon-ul se va desfășura la Râșnov pe 19 iunie. L-am împins în vară pentru că am vrea să fie afară, doar în caz de vreme proastă să intrăm, să fim mai precauți decât regulile existente. Pe 19 iunie este ultimul weekend de școală și vor fi 40 de echipe, 2 copii în echipă, deci 80 de copii în total. Concursul vrem să îl deschidem și către copiii din alte comunități, nu doar Râșnov, și vor fi sigur 4 echipe de la Școala din Hărman. Cu ei încă din anul trecut aveam această înțelegere, 4 kituri de robotică erau pentru ei”, a declarat pentru Edupedu.ro organizatorul competiției, Mihai Dragomir.

Copiii vor folosi în cadrul concursului de robotică kituri de roboței didactici cumpărați de la compania românească NextLab.tech, condusă de profesorul de cibernetică de la ASE Răzvan Bologa.

Despre cum s-a născut ideea unui Hackathon de robotică la Râșnov, a povestit pentru Edupedu.ro, Mihai Dragomir, aici.

Sursa foto, edupedu.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.