81 de percheziții ale Poliției Române în această dimineață: țintă, infracțiunile grave

În această dimineață, structurile Poliției Române desfășoară 81 de percheziții, în dosare penale care vizează combaterea infracțiunilor grave.

În ultimele 24 de ore angajații Ministerului Afacerilor Interne au intervenit în cazul a 3.750 de evenimente, 2.254 fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.496 situațiilor de urgență, misiunile fiind concentrate pe prevenirea și combaterea faptelor ilegale, menținerea ordinii și liniștii publice, supravegherea și controlul frontierei de stat și acordarea asistenței medicale de urgență.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 776 posibile infracțiuni, aproximativ 22% dintre acestea fiind sesizări din oficiu. Totodată, echipajele de ordine publică au prins în flagrant 144 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 146 de fapte penale și au depistat 30 de persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

Citeste și:  Brașovul poate să fie primul oraș mare din România care să folosească pe scară largă geotermia

În cazul a 69 de persoane au fost dispuse măsuri preventive.

Polițiștii rutieri au reținut 486 de permise de conducere, dintre care 40 pentru consum de alcool și 5 pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise, precum și 315 certificate de înmatriculare.

Tot ieri, polițiștii și jandarmii au constatat 8.980 contravenții, pentru care au aplicat amenzi în valoare de aproximativ 2,8 milioane de lei. La rândul lor, pompierii au efectuat 195 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind identificate 44 de obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu.

Au fost aplicate 755 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 1.575.500 de lei.

Citeste și:  41% dintre angajați sunt nemulțumiți de actualul loc de muncă. O treime declară că își va schimba jobul în perioada următoare

Dintre misiunile pompierilor, 1.266 au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 67 pentru stingerea de incendii și 10 pentru descarcerare. Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 6 persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 5 misiuni aero-medicale, fiind astfel salvate 2 persoane.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.461 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

Totodată, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 155.357 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 65 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

Citeste și:  Aproape 61% dintre angajați consideră că biroul ideal trebuie să fie într-un campus multifuncțional cu tipuri diferite de spații unde pot lucra așa cum au nevoie

La acest moment, gradul de ocupare a centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 24,5%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 22.566 de mijloace de transport și 71.451 persoane, dintre care 6.586 de cetățeni ucraineni.

Foto. Arhivă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.