830 de copii refugiaţi din Ucraina, înregistraţi pe platforma „Primero” în prima săptămână

830 de copii refugiaţi din Ucraina au fost înregistraţi în prima săptămână pe platforma „Primero”, care se ocupă de gestionarea cazurilor pentru protecţia copilului, informează agenția de presă Rador.

Platforma îi ajută pe lucrătorii sociali să identifice şi să înregistreze copiii refugiaţi ca apoi să îi îndrume către servicii specializate în funcţie de nevoi. „Primero” permite de asemenea identificarea timpurie a potenţialelor situaţii de abuz, neglijare sau trafic şi adoptarea tuturor măsurilor necesare pentru asigurarea şi protejarea drepturilor copilului.

„De la începutul crizei ucrainene, odată cu sosirea primilor refugiaţi la noi, ne-am implicat cu tot ce ne-a stat în puteri să le fim alături tuturor celor care au fugit din calea războiului. Mă bucur să anunţ lansarea aplicaţiei PRIMERO, prin intermediul căreia vom putea înregistra şi monitoriza toţi copiii ucraineni, ajunşi pe teritoriul României, însoţiţi de părinţi sau nu. Platforma va fi gestionată de colegii de la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie şi va funcţiona la nivel naţional cu sprijinul UNICEF Romania. Identificarea şi înregistrarea copiilor va fi realizată la nivelul Direcţiilor Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului şi Fundaţia SERA România”, a afirmat Gabriela Firea, luni, într-o postare pe Facebook.

Platforma este gestionată de Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție și funcționează la nivel național cu sprijinul UNICEF România.

Citeste și:  Cetatea Făgărașului, accesibilă și nevăzătorilor! O machetă tactilă inaugurată în curtea interioară

Identificarea și înregistrarea copiilor este realizată la nivelul Direcțiilor Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului și Fundația SERA România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.