85% dintre ucraineni consideră că nu trebuie făcută nicio concesie teritorială Rusiei

Un sondaj realizat de Institutul Internațional de Sociologie de la Kiev (KIIS) în perioada 4-27 decembrie arată că 85% dintre ucraineni consideră că nu trebuie făcută nicio concesie teritorială în favoarea Rusiei, „chiar dacă din această cauză războiul ar putea dura mai mult”, transmite The Kyiv Independent, citat de Televiziunea Română.

Doar 8% dintre respondenți cred că Ucraina ar trebui să cedeze teritorii Rusiei pentru „a obține pacea și a-și păstra independența”. Rezultatele sondajului sugerează că majoritatea populației ucrainene este împotriva cedării teritoriului ucrainean către Rusia.

Potrivit știrilor TVR, KIIS a precizat că limba vorbită de respondenți nu pare să fi avut un impact asupra rezultatelor sondajului. 89% dintre respondenții vorbitori de ucraineană, 76% dintre cei vorbitori de rusă și 86% dintre cei bilingvi s-au opus concesiilor teritoriale către Rusia.

Citeste și:  Cetățuia Brașovului se redeschide în Săptămâna Luminată

„După 10 luni de război epuizant și brutal, ucrainenii rămân fermi și resping „nevoia de concesii teritoriale pentru a liniști agresorul””, a declarat șeful adjunct al KIIS, Anton Hrushetskîi.

Sondajul a fost realizat în perioada 4-27 decembrie și a intervievat 2.005 locuitori din fiecare regiune ucraineană, cu excepția celor ocupate de Rusia.

Un sondaj realizat în perioada 7-13 septembrie de către Institutul Internațional de Sociologie din Kiev arăta că 87% dintre respondenți sunt în favoarea lipsei de concesii teritoriale ucrainene către Rusia.

Foto. Shutterstock 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.