96%: rata de participare la proba scrisă la alegere (profil şi specializare) din cadrul examenului de Bacalaureat (sesiunea iunie – iulie 2021)

La proba la alegere a profilului şi a specializării din cadrul examenului de Bacalaureat – E)d), sesiunea iunie-iulie 2021, desfăşurată ieri, 30 iunie, au participat 120.704 candidaţi (96%).

Pentru susţinerea susţinerea acestei probei scrise la una dintre cele 10 discipline (Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică şi argumentare, Sociologie şi Psihologie) s-au înscris 125.686 de candidaţi. Nu s-au prezentat 4.946 de candidaţi.

Pentru fraudă sau tentativă de fraudă au fost eliminaţi 36 de candidaţi. Aceştia nu vor mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului.

Ultima probă scrisă din această primă sesiune (limba şi literatura maternă) are loc astăzi, 1 iulie.

Citeste și:  Mobilitate verde - Pista de biciclete care va lega cartierul Astra de gară, centrul civic și centrul istoric intră în etapa de lucrări

Primele rezultate vor fi afişate în data de 5 iulie, până la ora 12:00.

Contestaţiile pot fi depuse/transmise în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situaţie, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie.

Precizăm că, în conformitate cu prevederile art. 5 şi ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor – RGPD/GDPR), rezultatele vor fi publicate prin anonimizarea numelui şi a prenumelui candidatului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.