98%: rata de participare la ultima proba scrisă (Limba şi literatura maternă) din cadrul examenului de Bacalaureat (sesiunea iunie -iulie 2021)

Ieri 1 iulie, absolvenţii învăţământului liceal, care au studiat într-o limbă a minorităţilor naţionale (croată, italiană, germană, maghiară,slovacă, sârbă, ucraineană sau turcă), au susţinut proba scrisă la disciplina Limba şi literatura maternă-E) b).

Au fost prezenţi 5.774 de candidaţi (98% din cei 5.866 de candidaţi înscrişi). Nu s-au înregistrat cazuri de candidaţi eliminaţi pentru fraudă / tentativă de fraudă. 92 de candidaţi nu s-au prezentat.

Subiectele şi baremele de corectare au fost publicate la ora 15:00, de către Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie (CNPEE), pe site-ul dedicat.

Primele rezultate vor fi afişate în data de 5 iulie, până la ora 12:00. Contestaţiile pot fi depuse/transmise în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00 -18:00, inclusiv prin mijloace electronice.

În această situaţie, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere.

Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie.

În conformitate cu prevederile art. 5 şi ale art. 6 dinRegulamentul UE 2016/679 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor -RGPD/GDPR), rezultatele vor fi publicate prin anonimizarea numelui şi a prenumelui candidatului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.