1.800 de arbori și arbuști și plante perene au fost plantate în doar 2 zile în orașul Victoria

Orașul Victoria se bucură de 1.800 de arbori, arbuști și plante perene plantate în cadrul programului de regenerare urbană inițiat de Asociația Act for Tomorrow și Primăria Orașului Victoria în primăvara acestui an. Printre speciile plantate se regăsesc: Pin, Ulm, Tei, Mesteacăn, Lemn Câinesc, Stejar și Frasin.

Aceștia au fost plantați în 3 zone cheie ale orașului: noua pădure urbană din zona de sud a orașului, Parcul Central și alveolele adiacente și Spațiul verde din fața Primăriei. Pe lângă arbori și arbuști, în zona Parcului Central și al Primăriei au fost plantate și numeroase plante perene, din specii precum Scabiosa Butterfly Blue, Lavandula, Panicum Hot, Andropogon, Buddleja, Baptisia, Bergenia, Aster, Echinacea Sunkeepers. Printre principalele beneficii ale acestora se numără: atragerea de polenizatorilor în mediul urban, regenerarea solului și creșterea suprafeței spațiului verde din oraș. 

Citeste și:  Mergi la vot? Ce nu ai voie să faci în cabină

Evenimentul a avut un impact semnificativ asupra comunității locale și mediului, aducând împreună 80 de voluntari entuziaști, autorități locale și angajați ai companiilor partenere, pentru a contribui la crearea unui mediu mai verde și mai sănătos. Alături de voluntari au plantat și doamna Primar Camelia Bertea, precum și angajați din Administrația Publică locală.

Evenimentul de plantare a fost o continuare a demersurilor de regenerare urbană începute în această primăvară, prin plantarea a 9.000 de arbori și arbuști, din 14 specii, care formează acum prima pădure urbană din oraș. Această inițiativă reprezintă un pas important în transformarea peisajului urban și crearea unui mediu mai sănătos și mai vibrant pentru comunitate.

Plantările de arbori și arbuști joacă un rol crucial în restabilirea echilibrului ecologic în mediul urban. Aceste inițiative contribuie la reducerea nivelului de poluare a aerului, prin absorbția dioxidului de carbon și eliberarea oxigenului, oferind un habitat pentru biodiversitate și susținând fauna locală. De asemenea, arborii și arbuștii joacă un rol vital în gestionarea apei pluviale, reducând riscul de inundații prin absorbția și stocarea apei în sol. În plus, aceste spații verzi vor servi ca locuri de recreere și relaxare pentru localnici și turiști, îmbunătățind calitatea vieții și crescând atracția și valoarea orașului ca destinație turistică.

Citeste și:  Influenceri plătiți să facă propagandă electorală pe TikTok. Când devine ilegală campania politică din online?

„Zilele acestea ne-am reîntors în Victoria, unde am continuat acțiunile de plantare a primei păduri urbane din oraș. De data aceasta, pe lângă arbori și arbuști, am plantat a sute de plante perene, ce vor contribui la revitalizarea terenurilor, parcurilor și spațiilor verzi din oraș, aducând nu doar oxigen, ci contribuind activ la biodiversitatea orașului. Ne bucurăm că am putut contribui la reamenajarea spațiilor urbane și că am adus natura în inima orașului. Mulțumiri speciale tuturor voluntarilor și partenerilor care au contribuit la un viitor mai verde și mai sănătos pentru orașul Victoria.” a declarat Andrei Coșuleanu, Președintele Asociației Act for Tomorrow.

„Orașul Victoria îmbracă azi mai multă culoare. Dacă în primăvara aceasta ne-am unit forțele cu Asociația Act for Tomorrow pentru a planta prima pădure urbană din oraș, azi ne-am reîntâlnit pentru a planta sute de plante perene în zonele cele mai circulate ale orașului. Aceste plante vor împodobi orașul an de an, iar pădurea va asigura o mai bună calitate a aerului. Ne bucurăm de acest parteneriat care garantează un viitor sustenabil orașului și cetățenilor săi.”, a declarat Camelia Bertan, primarul orașului Victoria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.