Veterinarii verifică transporturile de carne care tranzitează Brașovul

Inspectorii ANSVSA sunt în alertă în această perioadă și au ieșit în trafic pentru a verifica transporturile de origine animală.

Veterinarii din întreaga țară spun că în această perioadă s-a înmulțit numărul celor care transportă între județe carcase de porci, existând pericolul răspândirii pestei porcine africane.

Echipe mixte de polițiști și vererinari s-au postat la limitele de județ și efectuează verificări pentru a preîntâmpina tranzitul produselor de origine animală. Cele mai multe probleme au fost descoperite în Brașov, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Mehedinți și Tulcea, dar și în municipiul București. Aproape 1.000 de mașini au fost verificate și au fost depistate 216 transporturi efectuate ilegal.

Citeste și:  Sfânta Lumină va fi adusă din nou în România

Veterinarii au recoltat probe de carne pe care le-au trimis la analize pentru efectuarea analizelor. Cărnurile depistate, care nu erau însoțite de certificate de însoțire au fost indisponibilizate.

Veterinarii spun că prin intermediul cărnii s-au a carcaselor de animale care provin din focarele de pestă porcină africană, se poate răspândi această epidemie în zonele libere de virus. Controalele vor continua până pe 7 ianuarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.