Hora Unirii, în Piața Libertății din Săcele

Săcelenii sunt invitați vineri în Piața Libertății pentru a sărbători Unirea Principatelor Române printr-o ceremonie militară, religioasă și civilă. Ceremonia va începe la ora 11.00, la Monumentul dedicat soldaților săceleni căzuți pe câmpul de luptă în Primul Război Mondial.

Unirea Principatelor Române a avut loc la jumătatea secolului al XIX-lea prin unirea statelor Moldova și Țara Românească sub numele Principatele Unite ale Moldovei și Țării Românești, prin alegerea colonelului moldovean Alexandru Ioan Cuza ca domnitor al ambelor principate, la 5 ianuarie 1859 în Moldova și la 24 ianuarie 1859 în Țara Românească.
Trei ai mai târziu, în 1862, Alexandru I.Cuza a unificat Parlamentul și Guvernul, realizând unirea politică. După înlăturarea sa de la putere în 1866, unirea a fost consolidată de succesorul său, principele Carol de Hohenzollern-Sigmaringen, iar constituția adoptată în acel an a denumit noul stat România.

Citeste și:  Rezultatele Loto 6/49, Joker, Noroc Plus şi Loto 5/40 din 28 aprilie 2024. Loteria Română a anunțat că s-a CÂȘTIGAT marele premiu la 6/49. Unde a fost jucat biletul norocos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.