Prefectura s-a autosesizat în problema mirosurilor care au terorizat Braşovul

Instituția Prefectului Brașov s-a autosesizat în legătură cu mirosurile pestilenţiale care îi terorizează pe locuitorii Braşovului. Astfe, prefectul a cerut verificarea modului de derulare a procedurilor de emitere a actelor de reglementare privind protecția mediului pentru SC Fin Eco SA, societate care administrează halda ecologică de la Săcele. Acesta este singurul obiectiv de acest tip din județ care deservește și localități din regiunile limitrofe.

Săptămâna trecută, la Prefectura Brașov a avut loc o ședință de analiză privind modul de funcționare a depozitului ecologic, ca urmare a valului mare de reclamaţii pe care braşovenii le-au făcut în ultimii doi ani. La întâlnirea de la sediul Prefecturii au participat toate instituțiile cu atribuții în domeniul protecției mediului și sănătății publice din județ, precum și reprezentanții SC Fin Eco SA.

Citeste și:  TikTok ar putea fi suspendat în România

S-a stabilit ca societatea Fin Eco să continue demersurile în vederea elaborării unui studiu de impact asupra sănătății populației, document ce va sta la baza reglementării activității la nivelul haldei începând cu deschiderea celulei 4. În prezent depozitarea deșeurilor se efectuează la nivelul celulei 3, primele două celule, care au fost epuizate, fiind în proces de închidere.
Direcția de Sănătate Publică Brașov a impus societății realizarea de monitorizări suplimentare ale compușilor chimici, care în cazul depășirii valorilor limită pot avea impact asupra sănătății populației, inclusiv prin generarea de disconfort olfactiv. Aceste analize vor fi realizate la nivelul zonelor locuite, unde au fost înregistrate reclamații. Rezultatele monitorizărilor vor sta la baza studiului de sănătate, care poate institui obligația adoptării de măsuri suplimentare de reducere a emisiilor.

Citeste și:  3 Obiceiuri zilnice ale persoanelor cu IQ relațional ridicat

„În acest fel, societatea își poate continua activitatea în condiții de legalitate, urmând să se impună toate măsurile necesare în vederea protejării sănătății populației, atât din punct de vedere al unui management modern al deșeurilor, cât și a prevenirii problemelor de miros. Noua autorizație integrată de mediu revizuită va stipula realizarea de monitorizări periodice ale emisiilor, urmând ca în cazul înregistrării unor eventuale depășiri ale valorilor limită să se stabilească măsuri suplimentare de reducere a acestora”, a declarat prefectul Marian Rasaliu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.