Impozitul pe clădirile nerezidențiale din Râșnov, înjumătățit

Impozitul anual pe clădiri pentru clădirile nerezidenţiale, aflate în proprietatea persoanelor fizice sau juridice, folosite pentru activitatea economică, și care au avut de suferit de pe urma epidemiei de Covid 19 va fi redus la Râșnov cu 50%, potrivit Mediafax.

Consilierii locali din Râșnov au aprobat joi propunerea privind reducerea cu 50% a taxelor pentru clădirile nerezidenţiale, aflate în proprietatea persoanelor fizice sau juridice, folosite pentru activitatea economică. Facilitatea se acordă pentru anul 2020 și se aplică dacă, din cauza efectelor epidemiei, proprietarii sau utilizatorii clădirilor au fost obligaţi, potrivit legii, să îşi întrerupă total activitatea economică.

De asemenea, pot beneficia de reducere cei care deţin certificatul pentru situaţii de urgenţă emis de Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri prin care se atestă întreruperea parţială a activităţii economice.

Firmele și persoanele care doresc să beneficieze de această facilitate trebuie să depună o serie de documente la Registratura Primăriei Râșnov, până la data de 21 decembrie. Printre documentele solicitate sunt certificatul de la minister și o declarație pe propria răspundere pentru cei care și-au închis definitiv activitatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.