Peste 10 accidente pe pârtiile şi potecile din Poiana Brașov, în primele zile ale anului

Serviciul Public Local Salvamont Braşov a intervenit, în primele trei zile din an, în peste 10 cazuri, fiind solicitat să intervină în sprijinul turiştilor care fie s-au accidentat pe pârtiile din staţiunea Poiana Braşov, fie în plimbări pe potecile din Masivul Postăvarul.

În 1 ianuarie, salvamontiştii braşoveni au intervenit în 2 cazuri de persoane care s-au accidentat – un schior care a suferit un traumatism de membru inferior şi o persoană care practica săniuşul, care a suferit un traumatism cranio-cerebral cu pierderea stării de conştienţă, potrivit Agerpres.

Alte 5 accidente s-au petrecut sâmbătă, 2 ianuarie, victime fiind fie turişti care se plimbau ori persoane care practicau sporturile de iarnă. Dintre acestea, patru persoane au suferit traumatisme la nivelul membrelor superioare, iar una la nivelul coloanei.

Citeste și:  Ce înseamnă frauda la vot?

Într-unul dintre cazuri, turistul cobora pe picioare de pe masiv, moment în care a alunecat pe o porţiune de pârtie închisă, acoperită cu zăpadă, au precizat salvamontiştii braşoveni pe pagina lor de Facebook.

Duminică, 3 ianuarie, Serviciul Public Local Salvamont Braşov a fost solicitat să intervină în 4 cazuri de persoane care sau accidentat.

Una dintre aceste persoane este o turistă care, echipată inadecvat, a decis să coboare pe picioare o pârtie foarte inclinată din masiv. A alunecat pe panta abruptă, acoperită de zăpadă dură, suferind un traumatism de membru inferior.

„Vă reamintim că zăpada cu care sunt acoperite pârtiile la acest moment este în cea mai mare parte artificială şi are o consistenţă foarte dură, oferind aderenţă foarte scăzută. Dacă alegeţi să faceţi plimbări pe masiv, vă recomandăm să folosiţi traseele marcate şi nicidecum pârtiile de schi.(…) Vă reamintim că cei care doresc să se plimbe pe munte trebuie să o facă doar pe traseele turistice marcate şi nicidecum pe pârtii, unde i-ar putea incomoda pe schiori şi unde, din cauza stratului dur de zăpadă, ar putea aluneca. Totodată, turiştii neechipaţi corespunzător ar trebui să rămână doar în proximitatea staţiilor instalaţiilor de transport pe cablu, in zonele plate ale acestora”, recomandă salvamontiştii braşoveni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.