România a actulizat lista cu risc epidemiologic: roșu, galben, verde.Grecia rămâne pe lista galbenă!

În data de 22 iulie, România a actualizat lista galbenă, alături de lista roşie și cea verde. Danemarca, Oman și Maldive au intrat pe lista galbenă! Grecia rămâne pe lista galbenă, dar este la un pas de a intra în zona roșie. Rata de incidenţă trebuie să fie de 3, iar acum este 2,9/1000. De duminică, în zona galbenă mai sunt Irlanda, Danemarca sau Emiratele Arabe Unite.

În zona roşie se află 35 de state, între care Malta, Cipru sau Olanda.Românii care vin din zona galbenă nu stau în carantină dacă sunt vaccinaţi, au test PCR negativ sau au trecut prin boală. Pentru zona roșie condiţiile sunt aceleaţi, mai puţin testul PCR.

Clasificarea țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic, în funcție de rata de incidență cumulată la 14 zile, se realizează în 3 categorii astfel:

  1. Zona Verde – unde rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 1.000 de locuitori este mai mică sau egală cu 1,5;
  2. Zona Galbenă – unde rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 1.000 de locuitori este cuprinsă între 1,5 și 3 la 1.000 de locuitori;
  3. Zona Roșie – unde rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 1.000 de locuitori este mai mare sau egală cu 3 la 1000 de locuitori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.