Brașovean reținut pentru săvârșirea infracțiunii de „tentativă la omor”

Ieri, 12 octombrie 2021, în jurul orei 19.30, dispeceratul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov a fost sesizat prin apelul unic de urgență 112 cu privire la faptul că, pe strada Iuliu Maniu din municipiul Brașov a avut loc o agresiune fizică între două persoane de sex masculin.

La fața locului s-au deplasat, de îndată, polițiștii brașoveni, iar, din primele cercetări efectuate, au stabilit faptul că, în urma unui conflict spontan, o persoană de sex masculin, ce părăsise locul evenimentului, ar fi agresat fizic un tânăr, în vârstă de 21 ani, provocându-i acestuia mai multe leziuni în zona inghinală cu un obiect tăietor – înțepător.

Citeste și:  Prețurile plătite de români pentru energia electrică și gazele naturale, printre cele mai mici din Uniunea Europeană

Victima a fost transportată la spital pentru acordare de îngrijiri  medicale de specialitate.

În urma investigațiilor efectuate, polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Brașov au identificat și depistat, în scurt timp, persoana bănuită de săvîrșirea faptei, aceasta fiind un bărbat, în vârstă de 24 ani, din localitatea Crizbav, județul Brașov.

„Sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, s-a constituit echipa operativă complexă formată din polițiști ai Serviciului de Investigații Criminale, Poliției Municipiului Brașov – Secției 2 Poliție și Serviciului Criminalistic în vederea continuării cercetărilor, lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.”, a transmis purtătorul de cuvânt al poliției Brașov, Alina Ivan.

În baza probatoriului administrat în cauză, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.

Citeste și:  Un nou proiect de digitalizare administrativă, accesat de Consiliul Judeţean Braşov

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Brașov continuă cercetările în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “tentativă la omor”, dosar instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.

„Precizăm faptul că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de Procedură Penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.”, a transmis purtătorul de cuvânt al poliției Brașov, Alina Ivan.

Foto. Arhivă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.