Lovitură pentru CNSU! Hotărârea de impunere a certificatului verde pentru bucureșteni, anulată de Tribunalul București

Tribunalul București a anulat toate dispozițiile din Hotărârea Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență nr. 61/02.10.2021 prin care se condiționa participarea bucureștenilor de testare/vaccinare sau trecere prin boală (certificatul verde) la diverse activități.

„O hotărâre a CNSU în care erau date mai multe interdicții. Toate interdicțiile prevăzute în alineatele descrise în pronunțare se mențin, cu mențiunea că se elimină sintagma prin care se interzicea persoanelor nevaccinate/ netrecute prin boală accesul la anumite activități”, a explicat Mihai Gâdea, marți seara, la Antena 3.

„Impunerea condiției de a fi sănătos pentru exercitarea unor drepturi încalcă flagrant Declarația Universală a Drepturilor Omului, Convenția Europeană pentru Drepturile Omului și Constituția României. Cetățeanul e îndreptățit să nu recunoască obligațiile ce i se impun în aceste condiții”, a scris judecătorul Amer Jabre de la CAB. 

Citeste și:  Peste 181 de tone de alimente donate: Clienții Lidl și-au arătat solidaritatea pentru comunitățile defavorizate și au donat o cantitate record de alimente

Sentința Tribunalului București nu este definitivă. Aceasta este supusă recursului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.