Lovitură pentru CNSU! Hotărârea de impunere a certificatului verde pentru bucureșteni, anulată de Tribunalul București

Tribunalul București a anulat toate dispozițiile din Hotărârea Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență nr. 61/02.10.2021 prin care se condiționa participarea bucureștenilor de testare/vaccinare sau trecere prin boală (certificatul verde) la diverse activități.

„O hotărâre a CNSU în care erau date mai multe interdicții. Toate interdicțiile prevăzute în alineatele descrise în pronunțare se mențin, cu mențiunea că se elimină sintagma prin care se interzicea persoanelor nevaccinate/ netrecute prin boală accesul la anumite activități”, a explicat Mihai Gâdea, marți seara, la Antena 3.

„Impunerea condiției de a fi sănătos pentru exercitarea unor drepturi încalcă flagrant Declarația Universală a Drepturilor Omului, Convenția Europeană pentru Drepturile Omului și Constituția României. Cetățeanul e îndreptățit să nu recunoască obligațiile ce i se impun în aceste condiții”, a scris judecătorul Amer Jabre de la CAB. 

Citeste și:  Primăria Brașov a semnat contractul de lucrări pentru grădinița din Bartolomeu Nord. Este prima care se construiește în acest cartier în ultimii 100 de ani

Sentința Tribunalului București nu este definitivă. Aceasta este supusă recursului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.