Sondaj: 94% dintre profesori nu se simt confortabil să facă teste COVID-19 la clasă / Doar puțin peste jumătate dintre profesori spun că au suficient dezinfectant de mâini

94% dintre profesori nu se simt confortabili să facă teste COVID-19 copiilor în clasă, indică un sondaj realizat de Fundaţia World Vision România.

Majoritatea respondenţilor spun că nu au primit nici un fel de instructaj legat de modul în care se folosesc testele de salivă. În plus, doar puţin peste jumătate dintre profesori spun că au suficient dezinfectant de mâini pentru a desfăşura corect procedura de testare. 83 de procente dintre cei intervievaţi se tem că s-ar putea infecta dacă îi ajută pe elevi să facă testele. De precizat că 75% dintre cei care au participat la sondaj sunt din mediul rural, unde rata de vaccinare este de numai 22%.

Citeste și:  I.P.J. Brașov: Persoane reținute pentru înșelăciune în urma unor anunțuri false privind închirierea unor imobile (VIDEO)

World Vision România atrage atenţia că testarea COVID-19 pe bază de salivă în şcoli riscă să devină ineficientă, dacă nu va exista o metodologie clară de aplicare a acestor teste şi decizii coerente, transmise într-un limbaj clar profesorilor, părinţilor şi copiilor.

World Vision România solicită Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Educaţiei organizarea de sesiuni de informare a profesorilor, părinţilor şi elevilor în toate şcolile din România, fie că sunt din mediul rural sau urban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.