„Dreptul la odihnă”. Portugalia interzice șefilor să mai contacteze angajații în afara orelor de muncă

Companiilor din Portugalia li s-a interzis să-şi contacteze angajaţii în afara orelor de program, şi vor fi obligate să suporte costurile suplimentare legate de energie şi comunicaţii ale acestora în linie cu una dintre cele mai prietenoase legi cu angajaţii pentru reglementarea muncii de la distanţă, potrivit Financial Times.

Scopul noii legi a muncii, după cum a explicat ministrul de resort, este să garanteze o separare între viața profesională și cea personală, de familie.

Isa Soares, Lisabona: ”Parlamentul portughez, aici, în spatele meu, a aprobat una dintre cele mai favorabile legi ale muncii pentru angajați, menită să păstreze echilibrul dintre programul de muncă și viața personală pentru cei care muncesc de acasă. Această lege le interzice șefilor să-i contacteze pe angajați în afara orelor de lucru, iar asta înseamnă: fără apeluri telefonice, mesaje scrise și e-mail-uri. În caz contrar, riscă să fie amendați.”

Pe străzile Lisabonei, mulți consideră esențială noua lege al muncii. În Portugalia urmează alegeri anticipate, anul viitor. Este de așteptat ca locurile de muncă și economia să constituie principala miză a scrutinului.

Citeste și:  De mâine, transport gratuit pentru seniorii brașoveni de peste 60 de ani și cu un venit de până la 3.500 de lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.