Undă verde pentru lucrările de eficientizare energetică a corpului nou al Maternităţii Braşov

Ieri, la sediul Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Dr. A.I. Sbârcea”, în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea, a managerului instituţiei spitaliceşti, dr. Mircea Preda, a şefului unităţii de implementare a proiectului, Mihai Pascu, a proiectantului şi a reprezentantului firmei constructoare, s-au desfăşurat procedurile administrative privind predarea amplasamentului şi transmiterea către constructor a ordinului de începere a lucrărilor incluse în contractul semnat de administraţia judeţeană cu firma săceleană Electroprecizia AG.

Valoarea contractului este de 23.369.007,53 lei, incluzând aici nu doar execuţia lucrărilor, ci şi realizarea proiectului tehnic.

Din acest moment, firma constructoare are la dispoziţie 18 luni pentru a implementa lucrările prevăzute în proiectul „Modernizare, dotare și eficientizare energetică a corpului S+P+7+M și corp extindere (de legătură) existent între corpul nou și corpul vechi ale Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie «Dr. I.A. Sbârcea» Braşov”.

Citeste și:  Cum a crescut Călin Georgescu în sondaje? Politica pe TikTok-ul românesc

Acest proiect european, accesat de administraţia judeţeană în anul 2018, în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, are valoarea de 26.552.919,96 lei, din care 15.486.938,18 lei reprezintă finanţarea nerambursabilă acordată de Comisia Europeană.

Aşadar, în baza contractului, firma Electroprecizia AG va realiza toate lucrările care asigură reabilitarea termică a corpului nou şi a celui de legătură cu corpul vechi din cadrul Maternităţii braşovene: izolarea termică a fațadei, termo-hidroizolarea terasei, înlocuirea instalației de încălzire și reabilitarea sistemului de furnizare a apei calde, montarea de panouri solare și pompe de căldură, modernizarea sistemelor de climatizare și de ventilare mecanică, modernizarea instalațiilor de iluminat, înlocuirea circuitelor electrice deteriorate sau subdimensionate, reparații la elementele fațadei care prezintă potențial pericol de desprindere și la acoperișul tip terasă, recompartimentări interioare, refacerea trotuarelor, construcţia de rampe de acces pentru persoanele cu dizabilităţi, precum și lucrările necesare obținerii avizului de securitate la incendiu.

Citeste și:  Rata şomajului a ajuns la 3,2%, la sfârşitul lunii trecute

Consiliul Judeţean Braşov a obţinut autorizația de construire încă din luna mai a anului 2020, însă a fost necesar mai mult timp pentru armonizarea documentaţiei de proiectare cu necesităţile exprimate de personalul medical al Maternităţii direct afectat de modul în care se va organiza şantierul, precum şi pentru recepţionarea proiectului tehnic.

În aceste condiţii, durata de implementare a proiectului va fi prelungită până la mijlocul anului 2023.

„Am întâmpinat unele dificultăţi cu acest proiect investiţional, de la faptul că am fost nevoiţi să desfăşurăm mai multe proceduri de achiziţie pentru a reuşi să adjudecăm proiectarea şi execuţia lucrărilor, şi până la faptul că a fost necesar un timp suplimentar pentru a avea un proiect tehnic care să respecte toate cerinţele, însă de acum înainte avem cale liberă pentru demararea lucrărilor. Maternitatea braşoveană este una dintre instituţiile noastre medicale care au beneficiat de un număr însemnat de investiţii, realizate pe toate planurile, atât în ceea ce priveşte infrastructura de clădiri de care dispune, cât şi în modernizarea şi dotarea cu cele mai noi şi performante echipamente medicale. Putem spune, pe bună dreptate, că ne mândrim nu doar cu aspectul acestui spital şi cu condiţiile asigurate cadrelor medicale şi pacientelor internate aici, cât mai ales de calitatea actului medical prestat la cel mai înalt nivel”, a spus preşedintele CJ Braşov, Adrian-Ioan Veştea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.