România a exportat în primele patru luni din 2019 preparate din carne şi peşte în sumă de 59,7 milioane de euro, cu 7,4% mai mult comparativ cu perioada similară a anului trecut, conform datelor centralizate de Institutul Naţional de Statistică.
Pe de altă parte, importurile de preparate din carne şi peşte au totalizat 72,4 milioane de euro (plus 15,2%), rezultând un deficit de 12,7 milioane de euro.
Din totalul exporturilor preparate din carne şi peşte, 98% au avut ca destinaţie ţări din Uniunea Europeană, acestea însumând 59,5 milioane de euro. Principalele destinaţii au fost Marea Britanie (11,2 milioane de euro), Germania (9,4 milioane de euro) şi Franţa (9,3 milioane de euro).
În ceea ce priveşte importurile, 89% (64,8 milioane de euro) dintre acestea au provenit din ţările UE, în special din Germania (importuri de preparate din carne şi peşte de 16,3 milioane de euro), Polonia (13 milioane de euro) şi Ungaria (8,1 milioane de euro).