Al doilea caz de variola maimuței diagnosticat în România

Ministerul Sănătății anunță ca a fost diagnosticat un nou caz de variola maimuței în România. Este vorba despre un bărbat de 32 de ani.

Acesta s-a prezentat la o clinică medicală din București săptămâna trecută iar investigațiile de laborator au confirmat astăzi că pacientul este infectat cu variola maimuței. Starea bărbatului este bună și acesta va rămâne în izolare. A fost declanșată ancheta epidemiologică pentru stabilirea contacților direcți.

Vă reamintim că primul caz de variola maimuței a fost anunțat de ministerul Sănătății ieri, la un bărbat în vârstă de 26 de ani din București. Boala a debutat în urmă cu 4 zile, iar pacientul s-a prezentat la spital în cursul nopții precedente. Starea bărbatului este bună. Pacientul primește tratament simptomatic și se află în izolare. Se pare că bărbatul s-a infectat de la o persoană apropiată care a călătorit în ultima perioadă în mai multe țări din Europa, unde există numeroase cazuri de infecție cu variola maimuței.

Citeste și:  Maramureșul și Brașovul, destinații de top pentru sărbătorile pascale: tradiții, mâncare delicioasă și peisaje uimitoare

Foto. Shutterstock

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.