Ministrul Sănătății: În anul şcolar care urmează ”masca va fi recomandată, nu va fi impusă”

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a fost invitat la o emisiune, miercuri seară, la Antena 3, unde a declarat că în viitorul an şcolar „masca va fi recomandată, nu va fi impusă” şi nu va fi nevoie de aviz epidemiologic. 

„Cred că părinţii îşi doresc două lucruri: copiii lor să poată să meargă la şcoală, iar prezenţa lor a şcoală să fie cât mai sigură. Sigur, nimeni nu poate să ofere o garanţie perfectă că nu vor fi cazuri de îmbolnăvire, ar fi o minciună, dar important este să fie cât mai puţine, iar dacă un copil este infectat, să stea cinci zile la domiciliu, în izolare. Cred că asta trebuie să fie filosofia”, a spus ministrul Sănătăţii care a subliniat  că „masca va fi recomandată, nu va fi impusă” şi nu va fi nevoie de aviz epidemiologic.

Citeste și:  O brașoveancă invită comunitatea locală la un ritual colectiv de procesare a doliului și de acceptare a morții

Alexandru Rafila le-a recomandat părinţilor care aduc copiii la şcoală cu mijloacele de transport în comun să le dea acestora mască sanitară de protecţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.