Măsuri de ordine și siguranță publică la Festivalul Oktoberfest Brașov

Structurile Ministerului Afacerilor Interne se află la datorie pentru asigurarea măsurilor de ordine și siguranță publică la Festivalul Oktoberfest, care se desfășoară în perioada 01-11 septembrie, în zona fostului Stadion Municipal, Brașov.

Gruparea de Jandarmi Mobilă “Burebista” Brașov împreună cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu, asigură măsurile de ordine și siguranță publică la acest eveniment.

Dispozitivele de ordine publică au în vedere atât prevenirea fenomenului contravențional și infracțional cât și descurajarea persoanelor predispuse la comiterea faptelor antisociale. De asemenea, se acordă o atenție deosebită pentru prevenirea și combaterea consumului de substanțe interzise.

Recomandăm participanților să respecte indicațiile forțelor de ordine, să evite consumul de alcool în alte spații decât cele special amenajate, să acorde o atenție deosebită bunurilor personale și dacă sunt însoțiți de copii să îi supravegheze cu atenție, având în vedere prezența unui număr mare de persoane la acest eveniment.

Citeste și:  Pensiile aferente lunii mai se plătesc înaintea sărbătorilor pascale

Gruparea de Jandarmi Mobilă “Burebista”Brașov reamintește că, în conformitate cu prevederile Legii 60 din 1991 privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice, cu modificările și completările ulterioare, este interzisă și constituie infracțiune participarea la astfel de evenimente a persoanelor care au asupra lor arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, substanțe iritant-lacrimogene ori cu efect paralizant și alte obiecte ce pot fi folosite pentru acțiuni violente.

Atunci când sunteți martorii unor fapte antisociale puteți sesiza acest lucru forţelor de ordine aflate în teren sau puteți apela numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.