La Brașov 5K s-a stabilit un nou record de traseu! Atleții din Africa au câștigat concursul

Duminică, 13 noiembrie, Asociația 15 Noiembrie 1987, Asociația Județeană de Atletism Brașov a organizat un eveniment sportiv special, cu ocazia împlinirii a 35 de ani de la Revolta anticomunistă a muncitorilor de la Uzina de Autocamioane din 15 Noiembrie 1987. Este vorba despre cea de-a treia ediție a concursului internațional de alergare pe șosea, pe o distanță de 5 kilometri, Brașov 5K.

Sportivi care s-au făcut remarcați în țările din care provin, cu numeroase titluri naționale, dar și în competițiile internaționale de anvergură (Campionate Mondiale, Campionate Europene, Campionate Balcanice) au luat parte la Brașov 5K. Atleți din Kenya, Ethiopia, Tunisia, Irlanda, Olanda, Suedia, Cehia, Slovacia, Brunei, Burundi, Republica Moldova au concurat la Brașov.

Citeste și:  CFR Călători suplimentează numărul trenurilor în minivacanţa de 1 Mai şi Paşte

La Brașov 5K, eveniment destinat atleților profesioniști, s-a impus kenyanul Michael Kibet, de 23 de ani, care a stabilit un nou record de traseu, cu timpul de 13 minute și 26 de secunde. Vechiul record (13:31,90), stabilit la ediția anterioară, îi aparținea românului Alexandru Nicolae Soare, atlet care la ediția de acum a încheiat cursa pe locul 4. La feminin, recordul (15:12,50) traseului îi aparține româncei Ancuța Bobocel, din 2018, de la prima ediția a întrecerii.

Competiția feminină de la Brașov 5K a fost câștigată de Welde Bertukan, atleta de 18 ani din Ethiopia. Aceasta s-a impus în cursă cu timpul de 15 minute și 43 de secunde. Totodată, pe locul 2, atât la feminin, cât și la masculin, s-au clasat doi români. La fete, pe locul secund a terminat Adelina Panaet, de la CS Știința Bacău, cu timpul de 15 minute și 47 de secunde. La băieți, al doilea s-a clasat Andrei Dorin Rusu, de 23 de ani, de la CSM Craiova, cu timpul de 13 minute și 38 de secunde.

Citeste și:  De mâine, transport gratuit pentru seniorii brașoveni de peste 60 de ani și cu un venit de până la 3.500 de lei

Premiile oferite de organizatori au fost următoarele:

Locul 1 – 1.500 de euro

Locul 2 – 1.000 de euro

Locul 3 – 800 de euro

Locul 4 – 400 de euro

Locul 5 – 250 de euro

Brașov 5K este un proiect sportiv co-finanțat de UAT Județul Brașov prin Consiliul Județean Brașov în sesiunea 2022, prin Programul „Promovarea Sportului de Performanță”.

Mulțumiri instituțiilor implicate în buna desfășurare a evenimentului: Primăria Municipiului Brașov și instituțiile din subordine, Facultatea de Educație Fizică și Sporturi Montane (care asigură voluntarii), Prefectura Județului Brașov, Poliția Municipiului Brașov – Biroul Rutier și secțiile de Poliție, Inspectoratul Județean de Jandarmi „Nicolae Titulescu”, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Țara Bârsei, Muzeul Județean de Istorie Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.