Unitatea 2 de la Cernavodă a fost sincronizată la Sistemul Energetic Naţional

Lucrările aferente opririi planificate a Unităţii 2 CNE Cernavodă au fost finalizate, iar sincronizarea la Sistemul Energetic Naţional a fost realizată joi, informează Nuclearelectrica, potrivit Agerpres.

Unitatea 2 a intrat în programul de oprire planificată în data de 7 mai 2023, în vederea efectuării lucrărilor de mentenanţă planificate, realizate o dată la doi ani pentru fiecare unitate. În perioada opririi planificate s-au efectuat activităţi din următoarele programe: programul de mentenanţă preventivă; programul de mentenanţă corectivă; programul de inspecţii; programul de testări obligatorii pe perioada opririlor planificate; programul de implementare modificări de proiect.

Lucrările s-au executat în condiţii de siguranţă pentru personalul centralei, public şi mediul înconjurător, conform procedurilor aprobate utilizate la CNE Cernavodă, precizează sursa citată.

Citeste și:  Wizz Air, prima companie aeriană ultra low cost care va opera zboruri cu cel mai nou model din familia A 320 - Airbus A 321 XLR

Compania Naţională Nuclearelectrica SA este compania naţională românească producătoare de energie electrică, termică şi combustibil nuclear care funcţionează sub autoritatea Ministerului Energiei, statul român deţinând 82,49% din acţiuni, iar ceilalţi acţionari 17,50%, după listarea companiei la bursă în anul 2013.

Sucursala CNE Cernavodă exploatează două unităţi nucleare CANDU, printre cele mai performante unităţi din cele peste 400 de centrale nucleare din lume, o fabrică de combustibil nuclear şi este în curs de realizare a unui ciclu integrat de combustibil prin achiziţionarea unei linii de procesare a concentratului de uraniu, în vederea susţinerii proiectelor de investiţii pe termen lung ale companiei.

Nuclearelectrica contribuie cu peste 18% din energia nucleară la producţia totală de energie şi cu 33% la producţia totală de energie fără CO2 din România.

Citeste și:  21 localități din 4 județe afectate de fenomenele hidrometeorologice

Sursa. Știri.tvr.ro / Foto. Wikipedia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.