Pe drapelul României nu mai pot fi adăugate alte inscripții în afara celor aprobate prin lege sau prin reglementări militare

Începând de astăzi, pe drapelul României nu mai pot fi adăugate alte inscripții ori simboluri în afara celor aprobate prin lege sau prin reglementări militare, potrivit unor măsuri adoptate de Parlament.

Documentul mai prevede că, în timpul intonării imnului național, asistența trebuie să păstreze tăcerea dacă nu alege să cânte. Totodată, legea stipulează că în locurile în care se arborează drapelul României pot fi alăturate și steagurile Uniunii Europene și NATO.

Hotărârea stabilește și sancțiunile pentru nerespectarea prevederilor legate de arborarea drapelului României și intonarea imnului național. De pildă, arborarea drapelului României de alta forma, cu alte dimensiuni, alte modele şi cu alta intensitate a culorilor decât cele stabilite de lege sau în stare necorespunzătoare se sancționează cu amendă cuprinsă între 500 și 1.500 de lei.

Citeste și:  Decizii importante ale Comitetului de Monitorizare al Programului Interreg VI-A România-Bulgaria

Pe de altă parte, se pot aplica amenzi între 2.500 și 5.000 de lei pentru nearborarea drapelului României de către autorităţile şi instituţiile publice sau pentru intonarea imnului naţional cu alt text şi cu alta partitura decât cele stabilite de lege.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.