A început a 9-a ediție a programului internațional de distribuție alternativă de film documentar KineDok, la Brașov

KineDok powered by One World Romania a revenit pentru a 9-a oară consecutiv la Brașov. Programul internațional de distribuție alternativă de film documentar se va desfășura la Centrul Multicultural al Universității Transilvania în fiecare marți de la ora 18.00, între 21 noiembrie și 12 decembrie. Publicul are ocazia să vizioneze o selecție de filme care nu sunt disponibile în cinematografe și să participe alături de invitații noștri la dezbaterile care au loc după fiecare proiecție.

Lansarea programului a avut loc marți, 21 noiembrie, cu filmul Strălucire atonală, povestea unui băiat genial de 10 ani care compune piese pentru pian. Tânărul muzician locuiește împreună cu bunica sa, care îl ajută să-și dezvolte talentul. Documentarul regizorului georgian Alexander Koridze explorează noțiunea de talent precoce, între jocurile copilăriei și așteptările de sub lumina reflectoarelor.

Citeste și:  Curtea Constituțională are termen până joi să VALIDEZE rezultatele alegerilor prezidențiale

Programul complet al proiecțiilor:
21.11. Strălucire atonală / Atonal Glow (Alexander Koridze, Georgia, 2021)
28.11. Mai mare decât trauma (Sedrana Pribačić, Croația, 2022) | Invitate: Camelia Clem și Florența Simion (Fundația Hera)
05.12. Chemarea lui Pongo (Tomá Kratochvíl, Republica Cehă, 2022) | Invitată: Florentina Tituleac, învățătoare la Școala Gimnazială nr. 5, Săcele – profesor MERITO 2021
12.12. Vulturii din Țaga (Iulian Manuel Ghervas și Adina Popescu, România, 2022) | Invitați: realizatorii filmului
 
La Brașov, KineDok este organizat de Asociația Artburg, alături de Centrul Multicultural al Universității. 
Intrarea este liberă. 

KineDok este un program unic în Europa, desfășurându-se concomitent în 6 țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Georgia şi România, unde este coordonat de către Asociația One World Romania, în strâns parteneriat cu festivalul de film. Fiecare dintre țările participante contribuie cu cele mai noi documentare, care rulează apoi în sute de locații din toate cele 6 ţări, generând astfel o comunitate culturală impresionantă. Publicul are șansa să vadă o selecție deosebită de filme care nu circulă în cinematografele obișnuite și să participe la dezbaterile animate de după proiecții, unde sunt invitați regizori, protagoniști și specialiști locali din diferite domenii.

Citeste și:  150 de studenți de la universitățile tehnice își pot dezvolta competențele în programul „Profesii Bine Cimentate”

Mai multe detalii sunt disponibile AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.