Patronul de la Ferma Dacilor și doi administratori au fost reținuți

Patronul complexului turistic Ferma Dacilor, Cornel Dinicu, a fost reţinut ieri pentru 24 de ore în dosarul penal care a fost deschis după incendiul devastator produs în a doua zi de Crăciun şi soldat cu opt morţi. Alături de el, au mai fost reținuți doi administratori.

De altfel, sunt urmăriţi penal penal primarul și fostul primar al comunei Gura Vadului, pe raza căreia era situată Ferma Dacilor, precum și un funcționar din Primărie, de la compartimentul urbanism, pentru că au emis ilegal certificate de edificare pentru complexul turistic, care nu avea autorizație de construire.

”Față de cele trei persoane fizice având calitatea de administratori (un administrator statutar și doi administratori în fapt) s-a dispus măsura preventivă a reținerii pe o durată de 24 de ore. Precizăm că toate activitățile au fost efectuate de procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova împreună cu organele de cercetare penală din cadrul Serviciului de Investigații Criminale al I.P.J. Prahova. Raportat la actele procedurale efectuate în cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare, iar pe măsura derulării cercetărilor vom informa opinia publică Precizăm că aceste activități nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se precizează într-un comunicat transmis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova.

Complexul nu avea nici autorizație de securitate la incendiu și, deși pompierii au făcut controale și au găsit mai multe nereguli, sancțiunile pentru ferma dacilor s-au rezumat la avertismente și nu au fost date amenzi. 

Citeste și:  Trei persoane rănite după ce două TIR-uri s-au ciocnit pe A1; trafic deviat pe DN7

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.