Universitatea Transilvania invită studenții la Games of Science 2024, cea mai mare competiţie de comunicare pentru tineri cercetători

Au început înscrierile la cea de a treia ediție Games of Science, competiția care promovează știința pe înțelesul tuturor și care oferă acces tinerilor cercetători la traininguri  de comunicare publică și la o comunitate de oameni de știință și susținători ai științei din toate domeniile. 

Dacă eşti implicat în cercetarea unui subiect de interes, în cadrul Universităţii din Transilvania din Braşov sau a altor instituţii de învăţământ sau cercetare, şi vrei să înveţi să vorbeşti mai bine despre ceea ce faci, înscrie-te aici: https://socialinnovsolutions.typeform.com/to/eMpKcj18 pentru a participa la trainingul din 14 martie și concursul din 15 martie de la Braşov.

Games of Science are opt sesiuni locale, urmate de o finală naţională care va avea loc în luna mai. Pe parcursul trainingului participanții descoperă împreună cum pot explica pe scurt și clar idei și procese complexe. Concursul Games of Science este un format original, elaborat de Ada Roseti, și are scopul de a-i familiariza pe tinerii cercetători cu prezentările publice pe durate scurte, de la 15 secunde la 3 minute.

Citeste și:  Ce te costă mita electorală?

Proiectul este deschis studenților, masteranzilor şi doctoranzilor români, precum și cercetătorilor, cadrelor didactice și altor specialiști în vârstă de 20–35 de ani care lucrează în instituții de învățământ și cercetare sau în alte organizații cu profil științific.

Cele opt sesiuni de training în comunicare publică sunt gratuite și au loc în centre universitare și online, pentru a permite unui număr cât mai mare de cercetători să participe. Înscrierile la oricare dintre edițiile locale ele se pot face, în limita locurilor disponibile, pe website-ul Games of Science. Înscrierea nu e condiţionată de apartenenţa la universităţile gazdă, ci de posibilitatea de a fi prezent în oraşul respectiv, la datele anunţate.

  • București, 29 februarie-1 martie, Universitatea din București
  • Iași, 7-8 martie, Universitatea Alexandru Ioan Cuza
  • Brașov, 14-15 martie, Universitatea Transilvania din Brașov
  • Cluj-Napoca, 21-22 martie, Universitatea Babeș-Bolyai
  • Sibiu, 28-29 martie, Universitatea Lucian Blaga
  • Constanța, 4-5 aprilie, Universitatea Ovidius din Constanța
  • Timișoara, 11-12 aprilie, Universitatea de Vest din Timișoara
  • Online, 18-19 aprilie (open).
Citeste și:  Ce te costă mita electorală?

Juriul Games of Science este format din oameni de știință, experți locali și regionali, reprezentanți ai universităților, comunicatori de știință și susținători ai comunicării științei din multiple domenii. Fiecare etapă a proiectului va avea un juriu dedicat și variat pentru a cuprinde toate subiectele aduse în discuție de către participanții în concurs.

Ediția din 2024 a Games of Science este organizată de SciPublic Forum, asociație care își propune pregătirea și antrenarea oamenilor de știință pentru colaborare și comunicarea cu publicul larg, și Social Innovation Solutions, organizaţie activă în sustenabilitate, impact social şi inovaţie. Ea este oferită împreună cu partenerul principal, Raiffeisen Bank, cu susținerea Aqua Carpatica, și este derulat alaturi de partenerii educaționali din cele șapte centre universitare: Universitatea din București, Universitatea Alexandru Ioan Cuza, Universitatea Transilvania din Brașov, Universitatea Babeș-Bolyai, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, Universitatea Ovidius din Constanța și Universitatea de Vest din Timișoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.